Mørkets fyrste, Havålen!

Mye kan sies om Havålen, men uhyggelig er den med sitt kolde og grasiøse utseende! For meg så er det det som gjør den så spennende å fiske etter. Første gangen jeg så et bilde av havål bestemte jeg meg for at denne arten må jeg fiske før eller senere. Har bare hatt en tur  etter havål tidligere, så det skulle bli gøy å prøve igjen denne gangen. Litt tidlig i sesongen enda, men jeg og Christer Gjøvaag gjorde ett forsøk natt til søndag på en ny plass ingen hadde prøvd før.

Og for en natt det skulle bli hele 8 havål landet vi i båten vi hadde leid av Trondheimsfjord båtutleie as. Hvilket er veldig bra etter min mening, tatt i betraktning at det er i midten av august. Ingen store dåg , men gøy likevel!

Vi fisket med halv makrell som agn. Glidetackler som ligger på bånn, enkeltkroker i str 10/0. Ellers stenger, sneller og snører fra Normark Norway.

I og med at det blir litt problematisk å stå på land der vi fisket så ankret vi opp med to dregger, en i hver ende av båten for å ligge stille på et punkt. Dette fisket kan anbefales hvis du liker stille mørke netter utover høsten.Nb! Bruk lange tenger da havåler har ett kraftig bitt som du bør holde fingrene langt unna om du ikke er interessert i ett legebesøk;)

 

Kommentar