NM 2016 og Mausund festivalene 2016

Mausund er en perle av en øygruppe utenfor Frøya i Sør-Trøndelag. Hvert år arrangeres det 4 havfiske festivaler her. I år var også NM en del av festivalen. Det er alltid en spesiell følelse og ankomme Mausund etter 10 timer på reisefot. Man møter mange kjente fjes og man føler seg alltid velkommen på Mausund. Samtidig som havfiske festivalene arrangeres avholdes også «Ut i havet» dagene. Dette fører til et yrende folkeliv, mat servering på kaia, musikk og god stemning. IMG_2371

Selve konkuransen  foregår over 4 dager med 5 timer fiske hver dag. Man får båtpoeng(1000p for og være best på båten) og 1 poeng pr.kilo. Dette er for og utjevne båtene mest mulig slik at di som finner mye fisk ikke har for store fordeler på di båtene som ikke finner så mye fisk. Det blir da veldig viktig og vinne båten sin eller være nærme vinneren på båten alle 4 dager for og kunne hevde seg i sammendraget. Som vanlig ble det tatt mye stor fisk. Det ble totalt innveid 135 fisker over 10kg! Største fisk ble en lange på 24,6kgIMG_2362IMG_2374

Etter 4 dager på havet ble alt avsluttet med bankett og premie utdeling lørdag kveld. Normark var hovedsponsor og det var flotte premier som ventet på og bli delt ut.IMG_2403

Team Normark vant lag konkuransen over 4 dager og kom på 2.plass i NMIMG_2388

Hilde Skiffard ble norgesmester i dame klassen, Frode Lerstein i senior klassen og Sebastian Hoaas i junior klassen. Total vinner uansett klasse ble Knut Arne Røyne. Han vant båten sin begge dager under NM og fikk mye fisk. En fortjent seier.

 

IMG_2407

En stor takk til Trondheim HK og Oslo HK for en flott gjennomført konkuranse. Takk til båtførere som stiller opp og tar oss med til «god plassen» på havet. Og takk til alle andre deltagere for flotte dager på havet. Gleder meg allerede til neste gang…

 

Kommentar