Gjeddeskolen et prosjekt med Villmarksbutikken, Pikewallis og Rapala Proguide

Tracker gjeddedeskolen

Gjeddeskolen i regi av Villmarksbutikken, Pikewallis og Rapala Proguide 

Gjeddeskolen ble arrangert for 2år på rad lørdag den 14.Mai. Konseptet er genialt da deltagerene i prisen kurset koster får kvalitets utstyr og fiske med, i år var det utstyr for over 4000.- som deltakerene fikk til odel og eie etter kurset var slutt. 13 deltagere møtte opp på brygga ved Årnes og utstyret ble delt ut. Etter en liten gjennomgang av utstyr, hvor Erik Walmann lærte bort knuter og stinger oppsett, og jeg fortalte litt om Storm Rip Curlytail og de to nye rigg systemene som kommer nå Rip Rigger og Rip Multi dept screw, var det klart for fiske og deltakerene fikk gå ombord. Fisket derimot skulle vise seg å være av det supervanskelige slaget! MYE vann var på tur nedover Glomma. Ved lunsjtider var det enda ikke en eneste båt som hadde fått fisk.

Etter lunsj dro vi for å prøve noen andre områder oppover i Vorma. Etter sigende skulle plassen være så bænkers som det går i fiske sammenheng, men også her var det så godt som dødt. Eneste som skjedde for min båt var en følgefisk. Når i tillegg følgefisken var av feil art blir det ikke no å skrive hjem om :)

Vel tilbake på båtslippen hørte man rykter om at en båt hadde sett mye fisk veldig grunnt i glomma, og at en båt hadde faktisk fått fisk. Eneste båten som fikk lurt opp fisk for foto var vår egen Marius Godli :) Super bra jobba på en såpass tregfiska dag.

Så konklusjon. Gjeddeskolen er et veldig godt innitiativ, som det er god oppslutning rundt! Vi samla 13 lærevillige folk og 6 båter med guider. Gutta fikk innføring i riggmetoder, fiskemetoder, hva slags fiskemetoder som passer hvor og når, sammen med en liten haug kvalitets utstyr for gjeddefisking. Bare synd mesteparten av fisken sto midt i gytinga..

Uansett Jeg stiller gjerne igjen neste år.

Kommentar