Variert fiske i Oslofjorden

JARLE_COD_48A9862

Søndag i pinsehelgen var jeg så heldig og få være med to ivrige fiskere som ønsket og se hva oslofjorden har og by på av fiske. Brett og Daniel er henholdsvis amerikaner og australiener og har lang fartstid fra big game fiske i sydligere strøk. Men nå ønsket di og lære litt om lettere fiske og spesielt agnfiske.

Planen var og starte på dypt vann etter lange og brosme. Desverre gjorde vind og strøm dette til et håpløst prosjekt. Det ble med teori på disse artene og første nedslepp ble på ca 100meter etter torsk og sei. Opplegget var langt tackle med 4/0 sirkel agnet med makrell på opphengerene. Det kom opp noen fine fisker men ingen store. Topp fisken ble en torsk på ca 4kg.

Neste stopp ble etter flyndre og knurr. Her ble det tatt masse fisk og spesielt flyndre så ut til og engasjere fiskerne. Dobbelt slep med 8ér krok agnet med makrellfilet ga mange arter og det beit hele tiden.

Ettter dette ble det en økt med soft baits på grunnere vann etter torsk. Det ble mange torsk på 1-2kg og det ble noen fine fighter på lett utstyr.

IMG_2241

Så gikk turen videre til SØ. Forholdene var heller dårlig på dette tidspunktet så det ble med forsøket. Tiden begynte og bli knapp og vi hadde fortsatt spin fiske etter sei på planen. Siste timen ble brukt på sei og det var mye fisk. Sei på 1-2kg gir god kamp på lett utstyr så det var bare glade ansikter og se i båten.

 

 

Det er mye fisk i fjorden om dagen så kom dere ut!

JARLE_FLOUNDER_48A9848

 

Kommentar