Varmere vær gir mer aktive gjedder.

I går ble den obligatoriske årlige turen til Åkersvika unnagjort. Skulle hatt en 10+ derfra , har på 9860g … Vannstanden var så si perfekt og gjedda bitevillig? Ikke helt.. vannstanden var perfekt men gjedda spilte ikke helt på lag  og vi endte opp med 3 gjedder i størrelse small til medium.

Dagen i dag var derimot gull. Endelig er årets første jerkgjedder landet for min del her lokalt. Har en forkjærlighet til jerkfisket da det ofte skjer hugg som du får med deg visuelt. Dagen i dag begynte smått men godt med 3 kjappe gjedder på ett lite område første timen. Deretter rota vi litt rundt og titta etter potensielle nye plasser før vi endte opp på en spot som så spennende ut. Noen kast senere står jeg og beundrer jerken i det den kommer glidende side til side inn mot båten , legger inn ett langt jerkstopp for liksom å forevige idyllen da den brått blir brutt av en gjedde som kommer i full fart opp fra mørket og fillerister jerken foran nesa på oss. Flott gjedde , og en visuell opplevelse man sjelden får på annet enn jerk. En flott dag på vannet hvor vi endte opp med 5 gjedder i båten , helt innafor!

11052016-proguide-ts

Kommentar