Gjeddespretten

Med kristi himmelfart på torsdag, passet det godt med inneklemt fridag på fredag. Jeg hadde avtalt og møte Terje og Anders ved et vann som tidligere har levert bra vårfiske etter gjedde. Med oss var også Stian og Thomas. Vi hadde et mål for øye, stor gjedde på nye Storm R.I.P. Curly og R.I.P. Shads. Sånn ble det ikke, men noen flotte flotte gjedder, knallvær og gode venner gjorde denne turen veldig vellykket.

Klokken 10.00 torsdag møttes vi rampa, rigget klar båter og utstyr klart for fiske. Samtlige stenger ble rigget med Storm R.I.P. Curly Tails og Storm R.I.P. Shads i forskjellige farger. Vi hadde nå troen på stumme liner og heftige hugg!

Etter få kast satt fisken for Terje på en R.I.P Curly farge RHE!

DSC_2520

Vi fisket relativ grunt tidlig på dagen. Vi rigget om til mer vekt på shadene og kjørte ut på dypere vann. Etter få kast smeller det til på nedslippet til Anders:

DSC_2608

Og like etter en til på fargen CD

DSC_2547

Det ble lenger og lenger mellom fiskene og vi bestemte oss for å bytte lokasjon. Her treffer vi Steinar og Sten fra team Savage Gear, to virkelig trivelige karer. Vi slo av en lengre prat med de, gutta hadde hatt et bra fiske her før på dagen.

steinar og sten

Sola var på vei ned og vi reiste tilbake for å sette opp camp. Det ble en fin kveld med grillmat, bål og fiskeskrøner utover natten.

DSC_2737 DSC_2743

Fredag dro vi tilbake til stedet vi avsluttet torsdag. Fisket var trøgt i fra morgenen av. Noen mindre gjedder var det vi traff på. Terje hadde senere på dagen 3 ganske kjappe gjedder på Knock`r Minnow.

DSC00217-bak

sp-002

Terje måtte så reise hjem, etter å ha kjørt han til land fortsatte vi fisket noen timer til. R.I.P Shad i fargen BRO var det  gjedda ville ha på kvelden.

Anders og Thomas måtte nå også reise hjem. Jeg og Stian sjekket værmeldingen og bestemte oss for å ta en natt til lavvoen. Lørdag morgen ryddet vi i sammen lavvoen og campen før vi dro utpå for et siste forsøk på en av de store gjeddene som skal være her.

Vi la oss til på spotten hvor vi fikk de siste gjeddene fredag kveld. Der var det ikke fiske å finne nå, vi flyttet oss en kaste lengde til siden og hadde 3 fisker på 3 kast. Når den 2. gjedda hadde halen på en sik stikkende opp av halsen samtidig som den hadde svelget shaden, da hadde vi virkelig troa på at nå kom det til å skje. Nå hadde fisken virkelig begynt å spise!

Shad 

Men slik var det ikke. Vi hadde nok truffet en god hugg periode. Det kom opp 3 fisker til i samme størrelse på kort tid så var det slutt.

DSC_2873

Vi tok opp båten og satte kursen hjemover.

Takk for turen Terje, Anders, Stian og Thomas!!

Og Steinar! Vi tar utfordringen!!

 

Se resten av bildene fra turen her:

Kommentar