Tunga rett i munnen!

Fisking i elv kan ofte by på noen utfordringer og det kan ofte lurt å planlegge litt før man starter.
Skulle drømmefisken bite på så er det ergerlig om man mister den pga att man ikke klarer å følge på nedover om den bestemmer seg for å gå. Noen ganger kan fristelsen bli for stor, sånn som denne gangen.

Jeg gikk oppover elva, der det er en hylle på nesten 2 meter opp ifra vannet. Der er det ingen mulighet for å komme ned til elva.
Ca 50 meter lenger ned er det ett rolig parti inntil land på ikke mer enn 2 meter. Før det er et stort skjær man ikke kommer over. Fristelsen ble for stor denne gangen. Jeg stoppet opp og gjorde ett par kast, og det hugger på på en fin ørret. Jeg mistenker att dette helst vil by på problemer. Fisken drar i vei nedover stryket. Den stopper opp ett par ganger, men det er nesten 2 meter rett ned til den, så jeg er sjanseløs. Fisken drar på videre nedover elva. Jeg skjønner jeg at jeg kun har en liten mulighet til å få denne fisken inn og det er om den skulle gå inn i det rolige partiet. Dette som er det eneste stedet man kan komme ned til elva før det er over og ut rundt skjæret.

Denne gangen er alt hell på min side og fisken går som bestilt inn der.
Når jeg om sider kommer meg ned til så ligger den over på siden. Det er bare å løfte den opp. Flaks!

Fisken veide 2,5 kg.

Film av dette kan sees her.

Kommentar