Møre-silda Limited – Klassikeren i ny drakt

Så lenge jeg kan huske har Møre-silda uten tvil vært min favoritt sluk. Sluken fungerer like bra i ferskvann som saltvann og er egnet for mange fiskearter da den kommer i flere ulike modeller, størrelser og farger. Derfor var det en ekstra god nyhet at Møre-silda nå har kommet med en ny Limited serie som har latt seg inspirere av Rapala`s fargekart. Denne slukserien har fått mange gode tilbakemeldinger og ikke minst gitt god uttelling på de turene jeg har fisket med Limited ørret.

I 2013 vant Møresilda en stor sjøørret-test i sportsfiskemagasinet Alt om fiske, i tillegg til at sluken fanget flest andre fiskearter. Du kan lese mer om møresilda eller testen på elbe.no .

Første gang jeg testet 6 grams slukene, var på ørretfiske i en liten fjord i Valdres. Ørreten beitet selektivt på vårflue klekkere og var veldig lite interessert i mye av det vi serverte i starten. Vi var tre personer i båten og etter hvert tok jeg gjentatte ganger ørreter på Limited både i fargene SYR, RT og CYR. Alene lurte jeg rundt 10 fisk mens mine to andre venner fikk et par sammenlagt. Det tok ikke lang tid før de insisterte på å låne et par sluker av varianten Limited.

Møre-silda LTD RT
Møre-silda LTD TR
Møre-silda LTD CYR

Kort tid etter landet de også flere fisk, de fleste på rundt halvkiloen og største på ca 7hg men vi mistet en noe større på rett over kiloen rett ved båten. Utrolig gøy med 2-12 grams stang, 1000 snelle og 0,10mm multisene. Det som er så fint er at man kan fiske både grunt og dypt med sluken ut fra forholdene og ikke minst variere hastigheten uten av sluken mister sin lokkende gange. Vi skulle si oss fornøyde etter at vi snakket med andre fiskere som knapt hadde vært borti fisk.

Min neste tur skulle være en avslappet dag ut på sjøen med en fiskestang og wobbler på slep. Det ble en del forskjellige fiskearter men jeg ville også prøve et par kast etter sjøørret på noe dypere vann. Jeg stoppet båten ved en øy med dybder på rundt 6-7 meter og lot en møresilda 10g SYR synke ned til bunns før jeg sveivet den inn med relativt rolig tempo. På under en time hadde jeg landet to fine sjøørreter tross for at sommeren ikke er den beste tiden for sjøørret. Jeg gleder meg til å teste Limited mer aktivt fremover.

SAMSUNG CSC

Møresilda limited kommer i flere farger som jeg enda ikke har fått prøvd. Trykk her for ytterligere beskrivelser. Skitt fiske!

profilbilde

Fariad

Kommentar