Rapala CountDown – Best i test av ørretwobblere

Bladet Villmarksliv har gjennomført stor-test av ørret-wobblere gjennom sesongen mai til september og Rapala CountDown er soleklar vinner og best på alt! 25 vanlige sportsfiskere har vært testfiskere på totalt 149 fisketurer over hele Norge. 22 stk wobblere er systematisk byttet ut på hver fisketur, og testerne har begynt fisketuren med forskjellige wobblere. CountDown blir av testfiskerne betegnet som en god kastewobbler som man også kan dorge med.

Vi siterer:

«Best på alt!

Rapala CountDown er testens beste med suveren ledelse på de øvrige i testen. Den vant både med antall ørret på land og antall napp, og pekte seg også ut som en god storfiskfanger, med 18 av 58 ørreter over en halv kilo.

Rapala CountDown ble ikke bare registrert med flest napp og flest ørret på land. Den tok også flest arter, så det er ikke tvil om at den er en god allrounder. Under testen ble det tatt både abbor, gjedde og røye på denne wobbleren.»

«Vi har tidligere testet både sluker og spinnere, og noterer at wobblere utvilsomt drar like mange ørreter – og at de i tillegg er større. Vi har registert langt flere fangster over 500 gram under wobblertesten enn spinner- og sluktesten, derom hersker iallfall ingen tvil.»

Alle de 22 wobblerne ble brukt like lenge på hver tur, og rekkefølgen ble byttet på:

– 63 ørret havnet på land med CountDown. Nummer 2 på listen hadde 37.

– CountDown hadde i tillegg 87 sikre napp. Neste på listen hadde 46.

– CountDown hadde også størst bifangst av abbor, gjedde og røye

Tekniske fakta og bruk:
Rapala Countdown® er en synkende versjon av Original, med samme effektive svømmebevegelse. Serien er spesialdesignet for å fiske på ønsket dyp, derav navnet Countdown®.

Materiale: Balsatre gir livlig gange, fordi balsa presser kroppen mot overflaten, mens skjeen presser wobbleren ned

Synkegrad: Synkende. Wobbleren synker omtrent 30 cm pr sekund, eller ca 1 meter på 3 sekunder

Kropp: Minnow, yngel

Finish: Lakkert over holografisk folie

Øye: Håndmalte øyne som ekstra triggerpunkt

Svømmedyp: 0,6m – 3,9m

Teknikk: Imitasjonsfiske. Fisk variert. Wobbleren synker og dermed er det lett å avfiske ønskede dybder, samtidig som det blir lett å begrense bunnapp. Countdown® går nemlig stabilt på den dybden du starter innsveivingen på inntil snørevinkelen blir for bratt. Du kan også telle deg ned til bunn. Tell ett sekund kortere neste kast, og du vet at imitasjonen vrikker seg forførerisk rett over bunnen.

Krok: Vi bruker VMC-kroker som gir god gjennomtrengning på alle våre wobblere

Skitt fiske!!

Kommentar