Østerbotn

Nye arter i arktiske strøk

Under årets tur til Nordkapp bestemte vi oss for å teste innerst i Porsanger på hjemturen etter «eksotiske» arter som man normalt ikke får landnært i Norge.

Skippern hadde funnet fram en gammel grilldress fra tidlig 70-tall.

Vi hadde i utgangspunktet tenkt å kjøre rett hjem til Tromsø, men vi tenkte at vi kunne ta en liten omvei for å prøve etter noen sære arter som bor innerst i Porsangerfjorden. Her er det et eget økosystem og en helt unik undervannsflora. Arter som er fanget her er bl.a. nordlig knurrulke, glattulke, krokulke, tiskjegg, nordlig ålebrosme, langehalet langebarn m.m.

Øyvind med en artig bifangst. Ishavsreke.

Vi hadde med oss alt vi trengte for denne turen så vi kunne satse steinhardt i noen få timer. Målet var en ny art pr. person. Etter en liten time meddelte Truls at det muligens var noe ekstra tyngde i andre enden av snøret. Etter kort tids sveiving kunne vi se turens første nye art. En krokulke.

Truls med ny art. Krokulke.
Jeg fikk denne, men turte ikke posere med den. Kongekrabbe.

Vi hadde ståltrua, men det kom dessverre en sur trekk fra nord som bare økte på mer og mer. Vi var nødt til å dra opp dreggen etter noen timer og la oss lenger inn mot land der det var mer le for vinden. Her fikk jeg og Øyvind opp et par rare ulker. Ny art for både meg og Øyvind. Glattulke. Truls fikk nok en krokulke på denne plassen. Vi var passe fornøyd etter 4 timers fiske. Vi hadde dessverre bare noen få timer til rådighet denne gangen, men skal komme sterkere tilbake en annen gang.

Jeg og Øyvind med glattulker.

Mvh. Kim

PS. Fotos : Kim, Øyvind og Truls

Kommentar