Spektakulær natur i nord

Man har ikke alltid flyt…

Det er lett å skrive om alle turene som går bra, men det er dessverre umulig å lykkes godt hver gang man er ute og fisker. Dette gjelder spesielt når man satser høyt og sært, slik Kim, Truls og jeg gjorde i en uke under et opphold på Nordkapp havfiske tidligere i sommer.

Målet for denne turen var i all hovedsak å få flekksteinbit på stang. Det er noe som definitivt ikke er enkelt å lykkes med i Fastlands-Norge, men det er mulig. Områdene rundt Nordkapp er blant de stedene i Norge der det tas flest flekksteinbit som bifangst. I fjor kom det blant annet opp en praktfisk på 27,8 kg – bare 100 gram under gjeldende norgesrekord.

Vi ble innkvartert i en fin leilighet i den idylliske bygda Kamøyvær og ble tatt godt vare på av våre hyggelige og serviceinnstilte verter Thor-Sverre og Anna. Tusen takk til dem for det.

Det er vakkert i Kamøyvær på godværsdager
Fiske er hovednæringa her oppe
God standard på båter og anlegg.

Selve fisket er det ikke så mye å skrive om. Vi testet en rekke gode plasser mens været tillot det. Vi prøvde både driftfiske og oppankring og en rekke ulike takler/slep. Vi var også nede på 325 meter uten uttelling. Om man ser bort ifra brosmene da. De virker å være absolutt overalt på dypet og vi fikk sikkert 2-300 stykker, samt en del torsk, vanlig steinbit og lange. Vi kunne bare konstatere at flaksen ikke var på vår side denne gangen.

Nordkapp-platået
Truls drar torsk fra 325 meter…
Stille og fin sommerkveld i Kamøyfjorden

En av dagene prøvde vi noen timer på kveite inne i fjorden. Det resulterte i fast fisk for meg med en flott kveite på 131 cm / 31 kg. Det ble en liten trøst og en god matfisk å ta med seg hjem. Forøvrig er det godt med kveite i området, så for de som vil prøve målrettet kan Kamøyvær og Nordkapp havfiske helt klart være et godt valg. Fjorden og områdene utenfor var også fulle av fisk, så om man ville ha matauk hadde man fylt kassene fort.

Kveita på 131 cm / 31 kg. Alltid artig å få slike kruttpakker på kroken.

Jeg har prøvd målrettet etter flekksteinbit i snart 10 år uten å lykkes. Med andre ord er det ingen enkel oppgave, med mindre man drar til Svalbard. Men å gi opp kan man ikke gjøre, så den sitter nok en vakker dag..

Ønsker alle en fortsatt god fiskesommer.

Kommentar