Stangfleks i midnattsol.

Storsei og nattfiske

Jeg og Marcus dro ut for å teste storseien i Malangen siste gang. Dessverre var det veldig dårlig fiske der inne, men på veien tilbake fant vi en seistim som jaktet i overflata. Dette skulle vise seg å bli en meget vellykket tur.

Å fiske etter storsei er noe av det artigste man kan gjøre i Norge. Vi har som regel hatt 3-4 turer hvert år der vi tester etter storsei. Malangen har alltid levert. Denne gangen var det dessverre helt dødt i fjorden, men vi så et kok på vei ut av Gisundet som så bra ut. Vi bestemte oss for å teste her og det resulterte i flere fine seier.

Storsei i midnattsol

Snittstørrelsen var mindre enn i Malangen, men det var storfisk der også. Vi fikk noen heftige fighter på lett utstyr. Personlig brukte jeg en Shimano Speedmaster og en Shimano Stradic C14I. En ypperlig kombinasjon både til overflatefiske og ordinært shadfiske.

Searchbait fungerer bra på sei.

Seien mesket seg med sil og vi hadde overflatekok rundt båten. Dessverre har jeg ikke så mange bilder fra turen, men de oppsummerer ganske bra.

Storsei på 9 kg. Sommer i nord…

Vi har hatt flere turer så det kommer en liten fortsettelse på denne om ikke alt for lenge.

Mvh. Kim.

Kommentar