På jakt etter Lake

Lake er en fisk i torskefamilien som lever i ferskvann. For noen år siden var dette en fisk jeg bare hadde hørt om men aldri fisket etter selv. Dette forandret seg en sen vinterkveld når fiskekamerat Knut Ole spurte om jeg ville være med ut på isen og fiske etter Lake. Vinterdressen ble dratt på og lue tredd nedover ørene. Med hodelykt på ruslet vi utover isen. Jeg må innrømme at førsteinntrykket mitt av lakefiske ikke var det aller beste. Det virket en anelse spesielt og stå der i mørket og vente på en fisk jeg knapt hadde hørt om. Men det noe skeptiske førsteinntrykket mitt forandret seg når jeg fikk min første fisk. Siden den gang har det blitt noen lake turer hver vinter. Og i går var vi ute igjen. Denne gangen i båt da isen på Glomma ikke er spesielt gangbar her i indre Østfold. Knut Ole som er en rutinert lakefisker fant plassen på første forsøk og det tok ikke mer en 5min før første lake var i båten.

Så var det en liten stille periode før det beit igjen. Totalt fikk vi 6 laker i båten broderlig fordelt med 3 på hver. Flere kontakter og noen fine fisker mistet på vei opp. Min største veide 2,1kg. To minutter før vi hadde avtalt og gi oss beit det hos Knut Ole igjen. Han ble plutselig veldig stille og konsentrert så jeg skjønte at han hadde fått på en fisk med litt bedre  størrelse på. Opp av mørket kom en nydelig fisk på 3,94kg fordelt på 75cm. Ny og vell fortjent pers på Knut Ole etter mange timer med lakefiskeDette fisket kan anbefales til alle men spesielt til småbarnsforeldre med fiskefeber. Det er nemlig ikke så mye man kan fiske etter på vinterstid etter at ungene har lagt seg. Heldigvis står det en lake og venter på deg et sted der ute i mørket…

Kommentar