Små knep for treg sjøørret

Man blir aldri helt klok når det kommer til fiske. Mens mange sverger til vind fra sør og opphold på kalde dager, kan man erfare det stikk motsatte. Det aller viktigste er at du selv prøver deg frem på ditt fiske og dine plasser. Jeg selv plasserer meg strategisk i forhold til vær, tidevann og ikke minst vind. Dessuten kan riktig valg av utstyr også avgjøre om fisken tar eller ikke. Min siste tur var et eksempel på hvordan man lykkes på dager hvor forholdene ikke er helt på din side. 


Med flere mørke og kalde dager hvor vinden blåste kraftig fra nord måtte jeg likevel ut og gjøre et forsøk. Etter en rask titt på yr.no og tidevannstabellen på kartverket.no var jeg ikke i tvil om hvor jeg skulle prøve. Det skulle vise seg å bli et lite opphold rundt lunsjtider men det ville være lavvann. Jeg kunne trøste meg selv med at den valgte fiskespotten ville ha vinden rett inn mot land. 


Jeg startet fiskingen med naturlige farger uten noe særlig hell. Så satte jeg på Møresilda LTD GRFU hvor jeg dagen i forveien tilpasset tregt fiske ved å sette på doble splittringer bak etterfulgt av en VMC sharp point med litt fluebindemateriale som vist på bildet. Erfaringsvis funker sterke farger med litt pynt til tider når fisken er spesielt treg. La sluken synke helt til bunns og sveiv deretter rolig inn med spinnstopp en gang iblant. På denne måten vil man dekke alle vannlag og øke sjansen.


På to timer landet jeg flere makrell, sei og en tynn ørret. Jeg mistet også en overspringer på rundt kiloen ved landing. 

Skitt fiske <‘))))))< 

Kommentar