Shimano Calcutta 400D

Shimano Calcutta 400D den nye favoritten!

Etter en lang sesong med hard bruk av snella til et variert gjeddefiske her på Østlandet er jeg rett og slett imponert! Dette er ikke for jeg er «kjøpt og betalt» , men for at dette etter min mening er ei snelle uten sidestykke på det norske markedet. Her snakker vi japansk ingeniørkunst på sitt ypperste. Calcuttaen ligger godt i hånda og kaster langt! Den har fått ei ramme laget i ett stykke kaldpresset aluminium som gjør at den ikke bare er fin å se på men tåler styggmye juling. I tillegg gir Shimano’s X-Ship maksimal innsveivingskraft og silkemyk gange og utvekslingen passer nordiske gjeddefiskeforhold perfekt. En annen spennende sak jeg liker godt er at bremsejusteringen er montert på yttersiden av sveiva. Det gjør at det blir lite knoting når du rask skal stramme eller slakke bremsen. En brems som forøvrig er superjevn og som kan skilte med bremsekraft på opptil 7kg gjør kjøring av fisk til en lek!

Løp og kjøp , du vil ikke angre!

 

calcutta-d-gif

 

http://www.elbe.no/fisk/produkter/sneller/multiplikator/shimano_calcutta_400_d/no

Fakta om Shimano Calcutta 400D

 • HAGANE Body
 • X-Ship
 • Kulelager 2 S AR-B og 2 A-RB + 1
 • Super Stopper + Assist Stopper
 • Utveksling 5,7:1
 • E.I treatment
 • S-Compact body
 • Cold Forged Aluminum Spool
 • X-Drag Dartanium II bremseskiver
 • High Efficiency Gear (HEG)
 • Drev i bronse
 • Kapasitet 270m 0,35mm
 • Vekt 336g
 • 6 vekters VBS kastebrems gir lange problemfrie kast
 • Cold Forged One Piece Aluminum Frame and Sidepiece
 • Metal Series
 • Super Free

Kommentar