På Mjøsa med Rapala Shadow Rap Deep.

Har lenge hatt stående 4stk Shimano Beatmaster AX 90MH Downrigger støvet ned på boden i vente på nye trollingsneller. Fikk nå endelig somla meg til å gå til innkjøp av 4stk Shimano Tekota 300LC.  300 størrelsen for den tar inn akkurat like mange cm pr omdreining på sveiva som storebror 600LC. Fikk spolt på 280m med 0,28 Power Pro på Tekota 300LC’n, noe som jeg synes holder i massevis til trollingfiske i innlandet og grunnen til at jeg valgte 300LC vs 600LC. Monterte stenger og kasta meg i bilen og sjøsatte på rampa på Gjøvik i 22 tiden på kvelden.

Her har jeg akkurat satt ut!

Satte ut 2 stenger på sideparavaner på hver side. To av stengene med Rapala Shadow Rap Deep 11cm , og to med Shadow Rap Deep 9cm.

Rapala Shad Rap Deep tåler godt med fart så la båten i 2,5 knop å satte meg godt til rette. Fant bra med byttesfisk kjapt og etter en knapp times trolling bet turens første.

IMG_20160711_232701

Ingen kjempe , men en fin feit villfisk som ble pent sluppet tilbake i det våte element. Så gikk det 3 timer i halvmørket hvor jeg kun fikk en abbor på 3-4 hekto som lot seg friste av Shadow Rap Deep den og.

Når natta er på det mørkeste på denne tiden av året blir man lett fristet til å ta inn den herlige stemningen og forevige den med ett bilde.

IMG_20160711_234959
Gjøvik By Night!

Resten av natta gikk med på å kroke av ett par små kompakte gjedder som også de syntes Rapala Shadow Rap Deep var helt topp mat!

3 arter , alle tatt fisket pelagisk over 30-200 meters dyp må sies som godkjent selv om jeg så gjerne skulle ønske en litt større prikkefisk hadde funnet veien innom båten. Men sånn er Mjøsa på denne tida av året , ikke bare å bøtte opp fisk , men det har også sin sjarm. Det var en nydelig tur og det kommer nok en ganske snart igjen.

Rapala Shadow Rap Deep Gjedde!
Rapala Shadow Rap Deep Gjedde!

Kommentar