117cm med Kjærlighet

DSC_1395

Enda en fisketur er unnagjort, og denne helga har jeg vært å hilst på Terje Spjelkavik. Terje er bosatt i mjøs regionen og kan vel kalles litt av en expert over den største ferskvanns innsjøen vår, Mjøsa. En ting alle som har fisket gjedde eller andre ferskvanns predatorer vet, er at det kan stå mengder med diger fisk på små spots, derfor er lokalkunnskap veldig veldig viktig. Man må vite om de forskjellige plassene for å lykkes skikkelig!

Fisket var igrunnen elendig med kun 4 fisk på to dagers fiske! Men hva gjør vel antallet når den ene av de fire er en stor fisk. 117cm er en stor fisk i alle nordiske sammenheng så denne reddet virkelig helga!

Vi bestemte oss for å teste litt nye områder, og nye områder testes best ved trolling. Vi kjørte diverse plastikk wobblere i strl 16-30cm i 1,5-2.0knop. Da klarer man å fiske av store områder effektivt med flere agn på kortere tid! Man fisker ikke så nøyaktig, men det kan man gjøre senere når man har funnet en potensielt bra plass.

Uansett.. Fisket denne dagen var ikke av det beste! Jeg får en bitteliten fisk som har forsynt seg av mjøsas utallige krøkler før det drar til skikkelig på stanga til Terje! Skjønner umiddelbart at det er snakk om fisk av grovt kaliber. De neste minuttene er særs nærvepirrende, med en av de heftigste gjeddefighter jeg har bevitnet noensinne, men opp kommer den og den er stor..

DSC_1321

117 deilige cm Kodisjonen var ikke helt på topp som så ofte når det er etterleksfiske men den veide sine 9.9kg

Fisken ble selvfølgelig sluppet tilbake, båten min er utstyrt med en livewell. Her kan man oppbevare fisken i kortere perioder, mens man gjør klart for fotoshoot! Veldig god å ha når man er enten alene eller man vil ha skikkelige bilder på fisken man har fått!

Alt i alt en flott tur, Vi har allerede planer for neste! Og for å stjæla avslutning ordene til Terje! :) Tight lines!!

DSC_1390

Kommentar