Thomas Monsen

Fra Jaren

Utpreget ferskvannsfisker med fokus på de store ferskvanns predatorene Abbor, Gjedde, Asp og Gjørs, men går ikke av veien for å fiske etter andre arter.

Mitt liv som sportsfisker startet i tidlig alder, og kan sies å være den ene store interessen som har fulgt meg igjennom livet. Begynte som mange med fiske etter Abbor og Ørret på hytta sammen med morfar, husker varme sommerkvelder på brygga, små utflukter til bittesmå skogsvann og sprøstekt småabbor til kvelds, gode minner som har gitt meg et godt fundament som sportsfisker i de senere år.

Etter hvert fikk jeg øynene opp for større rovfisker, og ettersom jeg har bodd hele mitt liv på Jaren lå alt til rette for at det var gjedda som ble min fisk nr.1. Utallige timer i ungdomsåra ble brukt på Jarenvatnet både i båt og fra land og flere store gjedder fikk syne innsiden av håvnettet. Metodene var gjerne enkle men effektive nok til at man beholdt interessen og heller tok en fisketur enn en fest.

I voksen alder har metodene utviklet seg og jeg fisker like gjerne på isen som på åpent vann. På isen går det i ismeite etter abbor og gjedde, og når båt sesongen starter i mars kan jeg like gjerne finne på å kjøre trolling etter ørret som spinnfiske på førleksgjedder. Men legger kanskje mest tid på slowtrolling med gummi, som er en metode som har gitt meg mange fine fisk. Har alltid med meg kamera på tur og syntes det er deilig å forevige minner gjennom kameralinsa, ikke bare om gigantiske gjedder, men om små øyeblikk og andre opplevelser som man da kan dele med andre.

Vi har enorme fiskemuligheter i Norges langstrakte land, og jeg oppfordrer alle til å ta del av denne fantastiske hobbyen/livstilen, det viktigste er at man har det gøy enten man fisker med langbambus eller kjører trolling med 10stenger, Selv koser jeg meg glugg hvert sekund jeg har ei stang i handa.

Siste innlegg fra Thomas

Magiske dager på Finnmarksvidda

20. juli 2018

I forrige uke var det endelig tid for den lenge planlagte langturen på Finnmarksvidda med mine brødre Martin ...

Les mer

Kjempe tur til Renaelva!

19. juli 2018

Seks ørreter over kiloen i Renaelva på en kveldstur, ble fasiten etter en kveld som inneholdt det meste for ...

Les mer

Abborfiske i det nydelige sommerværet!

14. juli 2018

Sommeren er for meg synonymt med abborfiske på varme solfylte dager. Dette er en fiskeaktivitet som passer al ...

Les mer

På jakt etter nye uerrekorder

10. juli 2018

Det skal mye til for at været skal klaffe under en ukes opphold på Sørøya. Dette gjelder særlig i år nå ...

Les mer

Nye plasser leverte voksne kveiter.

8. juli 2018

De gangene vi har vært på Sørøya har vi aldri testet skikkelig etter kveite. Denne gangen bestemte vi oss ...

Les mer

Reisebrev fra Canada.

4. juli 2018

10 Juni reiste jeg til Canada ifbm med jobb. Jeg skulle være der i to uker, så når man først er på en så ...

Les mer