Thomas Monsen

Fra Jaren

Utpreget ferskvannsfisker med fokus på de store ferskvanns predatorene Abbor, Gjedde, Asp og Gjørs, men går ikke av veien for å fiske etter andre arter.

Mitt liv som sportsfisker startet i tidlig alder, og kan sies å være den ene store interessen som har fulgt meg igjennom livet. Begynte som mange med fiske etter Abbor og Ørret på hytta sammen med morfar, husker varme sommerkvelder på brygga, små utflukter til bittesmå skogsvann og sprøstekt småabbor til kvelds, gode minner som har gitt meg et godt fundament som sportsfisker i de senere år.

Etter hvert fikk jeg øynene opp for større rovfisker, og ettersom jeg har bodd hele mitt liv på Jaren lå alt til rette for at det var gjedda som ble min fisk nr.1. Utallige timer i ungdomsåra ble brukt på Jarenvatnet både i båt og fra land og flere store gjedder fikk syne innsiden av håvnettet. Metodene var gjerne enkle men effektive nok til at man beholdt interessen og heller tok en fisketur enn en fest.

I voksen alder har metodene utviklet seg og jeg fisker like gjerne på isen som på åpent vann. På isen går det i ismeite etter abbor og gjedde, og når båt sesongen starter i mars kan jeg like gjerne finne på å kjøre trolling etter ørret som spinnfiske på førleksgjedder. Men legger kanskje mest tid på slowtrolling med gummi, som er en metode som har gitt meg mange fine fisk. Har alltid med meg kamera på tur og syntes det er deilig å forevige minner gjennom kameralinsa, ikke bare om gigantiske gjedder, men om små øyeblikk og andre opplevelser som man da kan dele med andre.

Vi har enorme fiskemuligheter i Norges langstrakte land, og jeg oppfordrer alle til å ta del av denne fantastiske hobbyen/livstilen, det viktigste er at man har det gøy enten man fisker med langbambus eller kjører trolling med 10stenger, Selv koser jeg meg glugg hvert sekund jeg har ei stang i handa.

Siste innlegg fra Thomas

Endelig 3+ i elva!

5. juli 2021

Jeg har hatt noen turer med varierende utfall i det siste men på lørdagens morgenøkt skulle det endelig kla ...

Les mer

Countdown Elite leverer!

19. juni 2021

Endelig har det begynt å løsnet litt i elva og her er en liten rapport fra noen av di siste turene mine i Mi ...

Les mer

Monsteret i stampen

Norgesrekorden innen rekkevidde

1. juni 2021

Søndag for et par uker siden tilbrakte Truls, Øyvind og jeg dagen på havet. Store deler av dagen ble brukt ...

Les mer

Megagjedde på Rippin Rap

21. mai 2021

Stine Elvedal Belsvik var på årets første fisketur, da fikk hun en opplevelse hun sent vil glemme. Det var ...

Les mer

Steinbitfisket når nye og ekstreme høyder!

9. mai 2021

Vi har noen spesielle fiskeplasser i ermet. Én av dem har et utrolig potensiale på steinbitfiske, noe vi har ...

Les mer

Morgenøkt ga uttelling! 3kg ørret på CountDown Elite

9. mai 2021

Forrige helg var det sesongåpning i Renaelva. Og etter å ha lagt ned en god innsats, med elendig resultat, s ...

Les mer