Thomas Monsen

Fra Jaren

Utpreget ferskvannsfisker med fokus på de store ferskvanns predatorene Abbor, Gjedde, Asp og Gjørs, men går ikke av veien for å fiske etter andre arter.

Mitt liv som sportsfisker startet i tidlig alder, og kan sies å være den ene store interessen som har fulgt meg igjennom livet. Begynte som mange med fiske etter Abbor og Ørret på hytta sammen med morfar, husker varme sommerkvelder på brygga, små utflukter til bittesmå skogsvann og sprøstekt småabbor til kvelds, gode minner som har gitt meg et godt fundament som sportsfisker i de senere år.

Etter hvert fikk jeg øynene opp for større rovfisker, og ettersom jeg har bodd hele mitt liv på Jaren lå alt til rette for at det var gjedda som ble min fisk nr.1. Utallige timer i ungdomsåra ble brukt på Jarenvatnet både i båt og fra land og flere store gjedder fikk syne innsiden av håvnettet. Metodene var gjerne enkle men effektive nok til at man beholdt interessen og heller tok en fisketur enn en fest.

I voksen alder har metodene utviklet seg og jeg fisker like gjerne på isen som på åpent vann. På isen går det i ismeite etter abbor og gjedde, og når båt sesongen starter i mars kan jeg like gjerne finne på å kjøre trolling etter ørret som spinnfiske på førleksgjedder. Men legger kanskje mest tid på slowtrolling med gummi, som er en metode som har gitt meg mange fine fisk. Har alltid med meg kamera på tur og syntes det er deilig å forevige minner gjennom kameralinsa, ikke bare om gigantiske gjedder, men om små øyeblikk og andre opplevelser som man da kan dele med andre.

Vi har enorme fiskemuligheter i Norges langstrakte land, og jeg oppfordrer alle til å ta del av denne fantastiske hobbyen/livstilen, det viktigste er at man har det gøy enten man fisker med langbambus eller kjører trolling med 10stenger, Selv koser jeg meg glugg hvert sekund jeg har ei stang i handa.

Siste innlegg fra Thomas

Ismeite etter gjedde. Enkel og billig moro for alle!

14. januar 2019

Ismeite etter gjedde er noe jeg ikke har drevet så mye med. Det er først de siste årene jeg har funnet ut h ...

Les mer

Full klaff på Abbor!

9. januar 2019

De to siste vintrene har jeg hatt en satsing på stor abbor. Målet har vært å passere kilos grensa, men det ...

Les mer

Romjul og røyefiske.

1. januar 2019

Etter ei veldig våt og vindfull jul var det en dag med utsikter for fint fiskevær. Isfiskeutstyret ble pakke ...

Les mer

Den store julekveita – sesongen er ikke over!

23. desember 2018

Det har blitt desember, jula står for døra og mørketida er godt i gang i Tromsø. Dagene er korte og lyset ...

Les mer

Oppsummering av årets fiskekonkurranser.

21. desember 2018

Her kommer en lite oppsummering av de få konkurransene man har deltatt på i år. NM i sjøisfiske er alltid ...

Les mer

Halibut power! (film)

12. desember 2018

I år har vi drøyd kveitesesongen ekstra lenge – helt ut i desember. Det gjorde vi lurt i. Ta en titt p ...

Les mer