Thomas Monsen

Fra Jaren

Utpreget ferskvannsfisker med fokus på de store ferskvanns predatorene Abbor, Gjedde, Asp og Gjørs, men går ikke av veien for å fiske etter andre arter.

Mitt liv som sportsfisker startet i tidlig alder, og kan sies å være den ene store interessen som har fulgt meg igjennom livet. Begynte som mange med fiske etter Abbor og Ørret på hytta sammen med morfar, husker varme sommerkvelder på brygga, små utflukter til bittesmå skogsvann og sprøstekt småabbor til kvelds, gode minner som har gitt meg et godt fundament som sportsfisker i de senere år.

Etter hvert fikk jeg øynene opp for større rovfisker, og ettersom jeg har bodd hele mitt liv på Jaren lå alt til rette for at det var gjedda som ble min fisk nr.1. Utallige timer i ungdomsåra ble brukt på Jarenvatnet både i båt og fra land og flere store gjedder fikk syne innsiden av håvnettet. Metodene var gjerne enkle men effektive nok til at man beholdt interessen og heller tok en fisketur enn en fest.

I voksen alder har metodene utviklet seg og jeg fisker like gjerne på isen som på åpent vann. På isen går det i ismeite etter abbor og gjedde, og når båt sesongen starter i mars kan jeg like gjerne finne på å kjøre trolling etter ørret som spinnfiske på førleksgjedder. Men legger kanskje mest tid på slowtrolling med gummi, som er en metode som har gitt meg mange fine fisk. Har alltid med meg kamera på tur og syntes det er deilig å forevige minner gjennom kameralinsa, ikke bare om gigantiske gjedder, men om små øyeblikk og andre opplevelser som man da kan dele med andre.

Vi har enorme fiskemuligheter i Norges langstrakte land, og jeg oppfordrer alle til å ta del av denne fantastiske hobbyen/livstilen, det viktigste er at man har det gøy enten man fisker med langbambus eller kjører trolling med 10stenger, Selv koser jeg meg glugg hvert sekund jeg har ei stang i handa.

Siste innlegg fra Thomas

Septemberkveita!

25. oktober 2019

I forrige måned fikk jeg besøk av min gode venn Ingemar fra Stockholm. Vi hadde satt av ikke mindre enn 8 da ...

Les mer

Høstkonkurranse

15. oktober 2019

💥KONKURRANSE💥Vil du vinne 20 wobblere fra Rapala eller kanskje du har en fiskekompis som kunne trengt no ...

Les mer

Shimano Aspire – vår nye favoritt til havfiske

5. oktober 2019

I år har jeg og Øyvind fått gleden av å teste den nye toppmodellen til Shimano, Aspire Braid boat. Jeg har ...

Les mer

TopWater

2. oktober 2019

Har du prøvd topwater fiske? Hvis svaret er nei, så må du ut å prøve! Vi snakker ofte om hvor gøy det er ...

Les mer

Nye arter i arktiske strøk

17. september 2019

Under årets tur til Nordkapp bestemte vi oss for å teste innerst i Porsanger på hjemturen etter «ekso ...

Les mer

Undervannsaction i Troms (film)

17. september 2019

I begynnelsen av september hadde jeg besøk av min gode fiskekompis Ingemar. Det har blitt tradisjon at han ta ...

Les mer