Thomas Monsen

Fra Jaren

Utpreget ferskvannsfisker med fokus på de store ferskvanns predatorene Abbor, Gjedde, Asp og Gjørs, men går ikke av veien for å fiske etter andre arter.

Mitt liv som sportsfisker startet i tidlig alder, og kan sies å være den ene store interessen som har fulgt meg igjennom livet. Begynte som mange med fiske etter Abbor og Ørret på hytta sammen med morfar, husker varme sommerkvelder på brygga, små utflukter til bittesmå skogsvann og sprøstekt småabbor til kvelds, gode minner som har gitt meg et godt fundament som sportsfisker i de senere år.

Etter hvert fikk jeg øynene opp for større rovfisker, og ettersom jeg har bodd hele mitt liv på Jaren lå alt til rette for at det var gjedda som ble min fisk nr.1. Utallige timer i ungdomsåra ble brukt på Jarenvatnet både i båt og fra land og flere store gjedder fikk syne innsiden av håvnettet. Metodene var gjerne enkle men effektive nok til at man beholdt interessen og heller tok en fisketur enn en fest.

I voksen alder har metodene utviklet seg og jeg fisker like gjerne på isen som på åpent vann. På isen går det i ismeite etter abbor og gjedde, og når båt sesongen starter i mars kan jeg like gjerne finne på å kjøre trolling etter ørret som spinnfiske på førleksgjedder. Men legger kanskje mest tid på slowtrolling med gummi, som er en metode som har gitt meg mange fine fisk. Har alltid med meg kamera på tur og syntes det er deilig å forevige minner gjennom kameralinsa, ikke bare om gigantiske gjedder, men om små øyeblikk og andre opplevelser som man da kan dele med andre.

Vi har enorme fiskemuligheter i Norges langstrakte land, og jeg oppfordrer alle til å ta del av denne fantastiske hobbyen/livstilen, det viktigste er at man har det gøy enten man fisker med langbambus eller kjører trolling med 10stenger, Selv koser jeg meg glugg hvert sekund jeg har ei stang i handa.

Siste innlegg fra Thomas

Et av sommerens store høydepunkter – storseifiske

2. juli 2020

Et av årets store høydepunkt for oss er uten tvil sommerfiske etter storsei. Vi har hatt flere turer med bra ...

Les mer

Kanonfiske på Rapala Shallow Shad Rap!

30. juni 2020

Noen ganger klaffer alt, og man glemmer hvor vanskelig ørret fisket noen ganger kan være. Det var nettopp s ...

Les mer

Vårens steinbiteventyr – med nye personlige rekorder

27. juni 2020

Etter suksesshelga i mai da vi hadde Bilal på besøk, med det som trolig var tidenes beste steinbitfiske (10 ...

Les mer

10kg+ Ørret fra Mjøsa tatt på Rapala Scatter Rap

25. juni 2020

Grunnet høy vannstand måtte jeg en kjapp tur til båten som ligger på Mjøsa for å sjekke at den fortsatt ...

Les mer

Oppsummering av siste tidens ørretfiske.

16. juni 2020

Nå er fiske sesongen godt igang og elvene hjemme begynner å bli normale etter høy vannføring. Har hatt en ...

Les mer

VMC® Bladed Hybrid

7. juni 2020

Vinner av «Best new Terminal Tackle» EFTTEX og ICAST 2019 sier sitt, to av de mest betydningsfulle fiskeutst ...

Les mer