Thomas Monsen

Fra Jaren

Utpreget ferskvannsfisker med fokus på de store ferskvanns predatorene Abbor, Gjedde, Asp og Gjørs, men går ikke av veien for å fiske etter andre arter.

Mitt liv som sportsfisker startet i tidlig alder, og kan sies å være den ene store interessen som har fulgt meg igjennom livet. Begynte som mange med fiske etter Abbor og Ørret på hytta sammen med morfar, husker varme sommerkvelder på brygga, små utflukter til bittesmå skogsvann og sprøstekt småabbor til kvelds, gode minner som har gitt meg et godt fundament som sportsfisker i de senere år.

Etter hvert fikk jeg øynene opp for større rovfisker, og ettersom jeg har bodd hele mitt liv på Jaren lå alt til rette for at det var gjedda som ble min fisk nr.1. Utallige timer i ungdomsåra ble brukt på Jarenvatnet både i båt og fra land og flere store gjedder fikk syne innsiden av håvnettet. Metodene var gjerne enkle men effektive nok til at man beholdt interessen og heller tok en fisketur enn en fest.

I voksen alder har metodene utviklet seg og jeg fisker like gjerne på isen som på åpent vann. På isen går det i ismeite etter abbor og gjedde, og når båt sesongen starter i mars kan jeg like gjerne finne på å kjøre trolling etter ørret som spinnfiske på førleksgjedder. Men legger kanskje mest tid på slowtrolling med gummi, som er en metode som har gitt meg mange fine fisk. Har alltid med meg kamera på tur og syntes det er deilig å forevige minner gjennom kameralinsa, ikke bare om gigantiske gjedder, men om små øyeblikk og andre opplevelser som man da kan dele med andre.

Vi har enorme fiskemuligheter i Norges langstrakte land, og jeg oppfordrer alle til å ta del av denne fantastiske hobbyen/livstilen, det viktigste er at man har det gøy enten man fisker med langbambus eller kjører trolling med 10stenger, Selv koser jeg meg glugg hvert sekund jeg har ei stang i handa.

Siste innlegg fra Thomas

Fine ørreter på Rapala Shadow Rap 7 cm!

23. juli 2019

Det har vært en del fisketurer med mye stang ut den siste tiden. Men endelig skulle ikke bare en, men fire fi ...

Les mer

Stor Abbor på Rapala Shadow Rap Jack Deep!

14. juli 2019

Fått masse abbor på nyheten Rapala Shadow Rap Jack Deep 5cm i år. En skikkelig lettfisket fiskefanger av et ...

Les mer

Tur til Finnmark ga ørretpers og art #77

12. juli 2019

Jeg og Øyvind har vært i Finnmark og fisket ørret. Jeg perset og jaggu kom det ikke opp første nye art på ...

Les mer

Havabborfiske i sommersola.

11. juli 2019

Kvikksølvet har i det senere vist 20c+ og man kan trygt si at sommeren og det artige sommerfisket har ankomme ...

Les mer

Siste ukes Ørretjakt og senevalg!

8. juli 2019

Forrige helg var det Fiskefesten i Rendalen, som startet Fredag og avsluttet Søndag. Totalt rundt 320 deltake ...

Les mer

Linevalg til gjeddefiske

8. juli 2019

Valget er ganske enkelt. Efftex vinneren for beste nye multifilament line Sufix 131 G-Core X-13 Braid. Med sin ...

Les mer