Thomas Monsen

Fra Jaren

Utpreget ferskvannsfisker med fokus på de store ferskvanns predatorene Abbor, Gjedde, Asp og Gjørs, men går ikke av veien for å fiske etter andre arter.

Mitt liv som sportsfisker startet i tidlig alder, og kan sies å være den ene store interessen som har fulgt meg igjennom livet. Begynte som mange med fiske etter Abbor og Ørret på hytta sammen med morfar, husker varme sommerkvelder på brygga, små utflukter til bittesmå skogsvann og sprøstekt småabbor til kvelds, gode minner som har gitt meg et godt fundament som sportsfisker i de senere år.

Etter hvert fikk jeg øynene opp for større rovfisker, og ettersom jeg har bodd hele mitt liv på Jaren lå alt til rette for at det var gjedda som ble min fisk nr.1. Utallige timer i ungdomsåra ble brukt på Jarenvatnet både i båt og fra land og flere store gjedder fikk syne innsiden av håvnettet. Metodene var gjerne enkle men effektive nok til at man beholdt interessen og heller tok en fisketur enn en fest.

I voksen alder har metodene utviklet seg og jeg fisker like gjerne på isen som på åpent vann. På isen går det i ismeite etter abbor og gjedde, og når båt sesongen starter i mars kan jeg like gjerne finne på å kjøre trolling etter ørret som spinnfiske på førleksgjedder. Men legger kanskje mest tid på slowtrolling med gummi, som er en metode som har gitt meg mange fine fisk. Har alltid med meg kamera på tur og syntes det er deilig å forevige minner gjennom kameralinsa, ikke bare om gigantiske gjedder, men om små øyeblikk og andre opplevelser som man da kan dele med andre.

Vi har enorme fiskemuligheter i Norges langstrakte land, og jeg oppfordrer alle til å ta del av denne fantastiske hobbyen/livstilen, det viktigste er at man har det gøy enten man fisker med langbambus eller kjører trolling med 10stenger, Selv koser jeg meg glugg hvert sekund jeg har ei stang i handa.

Siste innlegg fra Thomas

Den Store Fiskekatalogen 2018

24. mars 2018

Normark`s Den Store Fiskekatalogen 2018 er nå publisert. Årets katalog har en mengde med nyheter fra Shimano ...

Les mer

Skreifiske på Malangsgrunnen

23. mars 2018

For et par helger siden ble det endelig en mulighet til å komme seg ut på skreifiske igjen. Dette er et fisk ...

Les mer

Mitt råeste isfiskeminne

24. februar 2018

Et nytt fiskeår er godt i gang og det er kalde og stabile vinterdager i Tromsø. På denne tida har vi ofte b ...

Les mer

Ørretfiske i elv på vinterføre!

1. februar 2018

Nytt år er startet, og for et par uker siden fikk jeg abstinenser.. Jeg samlet utstyr, fikk på meg skikkelig ...

Les mer

Klargjøring til NM i Sjøisfiske 2018

3. januar 2018

Jeg har laget meg en liten oversikt over utstyr og takler som er greit å ha med på NM i sjøisfiske 2018. Tr ...

Les mer

Sesong avslutning i Femundselva.

2. januar 2018

Har de siste årene hatt en tur til Femundselva i romjula. Og 5. dag jul var det klart for årets siste fisket ...

Les mer