Thomas Monsen

Fra Jaren

Utpreget ferskvannsfisker med fokus på de store ferskvanns predatorene Abbor, Gjedde, Asp og Gjørs, men går ikke av veien for å fiske etter andre arter.

Mitt liv som sportsfisker startet i tidlig alder, og kan sies å være den ene store interessen som har fulgt meg igjennom livet. Begynte som mange med fiske etter Abbor og Ørret på hytta sammen med morfar, husker varme sommerkvelder på brygga, små utflukter til bittesmå skogsvann og sprøstekt småabbor til kvelds, gode minner som har gitt meg et godt fundament som sportsfisker i de senere år.

Etter hvert fikk jeg øynene opp for større rovfisker, og ettersom jeg har bodd hele mitt liv på Jaren lå alt til rette for at det var gjedda som ble min fisk nr.1. Utallige timer i ungdomsåra ble brukt på Jarenvatnet både i båt og fra land og flere store gjedder fikk syne innsiden av håvnettet. Metodene var gjerne enkle men effektive nok til at man beholdt interessen og heller tok en fisketur enn en fest.

I voksen alder har metodene utviklet seg og jeg fisker like gjerne på isen som på åpent vann. På isen går det i ismeite etter abbor og gjedde, og når båt sesongen starter i mars kan jeg like gjerne finne på å kjøre trolling etter ørret som spinnfiske på førleksgjedder. Men legger kanskje mest tid på slowtrolling med gummi, som er en metode som har gitt meg mange fine fisk. Har alltid med meg kamera på tur og syntes det er deilig å forevige minner gjennom kameralinsa, ikke bare om gigantiske gjedder, men om små øyeblikk og andre opplevelser som man da kan dele med andre.

Vi har enorme fiskemuligheter i Norges langstrakte land, og jeg oppfordrer alle til å ta del av denne fantastiske hobbyen/livstilen, det viktigste er at man har det gøy enten man fisker med langbambus eller kjører trolling med 10stenger, Selv koser jeg meg glugg hvert sekund jeg har ei stang i handa.

Siste innlegg fra Thomas

Valg av farge til Gjeddefiske

4. mai 2021

Gjeddefiske er helt klart en av favoritter, spesielt nå fordi sjansene for å få de aller tyngste fiskene er ...

Les mer

Rap V-Blade leverer på Storsjøen!

28. april 2021

De siste dagene har jeg endelig fått tatt meg noen turer ut for å fukte utstyret. Med tankene mot åpning i ...

Les mer

Vinterfiske og god uttelling på isen!

4. april 2021

Etter at forrige sesong ble avsluttet i desember, har jeg hatt en rolig periode fiskemessig. Mye av dette skyl ...

Les mer

Pangstart på årets ørretsesong!

13. januar 2021

Sist søndag så vippet gradestokken på riktig side av 10 tallet igjen, og jeg bestemte meg for å friste lyk ...

Les mer

Julekveita slo til igjen!

19. desember 2020

Det er snart jul, vi er midt i mørketida og mange har nok litt av hvert å forberede før helligdagene. Det e ...

Les mer

Forlengelse av ørretsesongen med god uttelling!

22. november 2020

Det er kanskje ikke først og fremst spinnfiske etter ørret, som lokker fiskefolket ut nå på denne tiden av ...

Les mer