Thomas Monsen

Fra Jaren

Utpreget ferskvannsfisker med fokus på de store ferskvanns predatorene Abbor, Gjedde, Asp og Gjørs, men går ikke av veien for å fiske etter andre arter.

Mitt liv som sportsfisker startet i tidlig alder, og kan sies å være den ene store interessen som har fulgt meg igjennom livet. Begynte som mange med fiske etter Abbor og Ørret på hytta sammen med morfar, husker varme sommerkvelder på brygga, små utflukter til bittesmå skogsvann og sprøstekt småabbor til kvelds, gode minner som har gitt meg et godt fundament som sportsfisker i de senere år.

Etter hvert fikk jeg øynene opp for større rovfisker, og ettersom jeg har bodd hele mitt liv på Jaren lå alt til rette for at det var gjedda som ble min fisk nr.1. Utallige timer i ungdomsåra ble brukt på Jarenvatnet både i båt og fra land og flere store gjedder fikk syne innsiden av håvnettet. Metodene var gjerne enkle men effektive nok til at man beholdt interessen og heller tok en fisketur enn en fest.

I voksen alder har metodene utviklet seg og jeg fisker like gjerne på isen som på åpent vann. På isen går det i ismeite etter abbor og gjedde, og når båt sesongen starter i mars kan jeg like gjerne finne på å kjøre trolling etter ørret som spinnfiske på førleksgjedder. Men legger kanskje mest tid på slowtrolling med gummi, som er en metode som har gitt meg mange fine fisk. Har alltid med meg kamera på tur og syntes det er deilig å forevige minner gjennom kameralinsa, ikke bare om gigantiske gjedder, men om små øyeblikk og andre opplevelser som man da kan dele med andre.

Vi har enorme fiskemuligheter i Norges langstrakte land, og jeg oppfordrer alle til å ta del av denne fantastiske hobbyen/livstilen, det viktigste er at man har det gøy enten man fisker med langbambus eller kjører trolling med 10stenger, Selv koser jeg meg glugg hvert sekund jeg har ei stang i handa.

Siste innlegg fra Thomas

Mine abborfiske favoritter

2. april 2020

Våren er i anmarsj, og den har til og med ankommet for fullt mange steder. Tenkte derfor jeg skulle dele med ...

Les mer

Rapala ørretwobblere – Best i Test!

31. mars 2020

Det er bare å «bøye seg i støvet» for Rapala CountDown som atter en gang blir soleklar testvinn ...

Les mer

Shimanosneller – mitt førstevalg til sportsfiske

10. desember 2019

Jeg har siden min første fisketur for mange år siden brukt Shimano sine fiskesneller. Enten det er tungt hav ...

Les mer

Høstens gjeddefiske

4. desember 2019

Det skulle vise seg at høstsesongen ble en kort deal for min del i år. Allikevel fikk jeg noen flotte turer ...

Les mer

Store flatfisk på yttersia

2. desember 2019

I midten av oktober spurte Marcus og Tim om vi ikke skulle ta oss en overnattingstur på yttersia med utror fr ...

Les mer

Septemberkveita!

25. oktober 2019

I forrige måned fikk jeg besøk av min gode venn Ingemar fra Stockholm. Vi hadde satt av ikke mindre enn 8 da ...

Les mer