Thomas Monsen

Fra Jaren

Utpreget ferskvannsfisker med fokus på de store ferskvanns predatorene Abbor, Gjedde, Asp og Gjørs, men går ikke av veien for å fiske etter andre arter.

Mitt liv som sportsfisker startet i tidlig alder, og kan sies å være den ene store interessen som har fulgt meg igjennom livet. Begynte som mange med fiske etter Abbor og Ørret på hytta sammen med morfar, husker varme sommerkvelder på brygga, små utflukter til bittesmå skogsvann og sprøstekt småabbor til kvelds, gode minner som har gitt meg et godt fundament som sportsfisker i de senere år.

Etter hvert fikk jeg øynene opp for større rovfisker, og ettersom jeg har bodd hele mitt liv på Jaren lå alt til rette for at det var gjedda som ble min fisk nr.1. Utallige timer i ungdomsåra ble brukt på Jarenvatnet både i båt og fra land og flere store gjedder fikk syne innsiden av håvnettet. Metodene var gjerne enkle men effektive nok til at man beholdt interessen og heller tok en fisketur enn en fest.

I voksen alder har metodene utviklet seg og jeg fisker like gjerne på isen som på åpent vann. På isen går det i ismeite etter abbor og gjedde, og når båt sesongen starter i mars kan jeg like gjerne finne på å kjøre trolling etter ørret som spinnfiske på førleksgjedder. Men legger kanskje mest tid på slowtrolling med gummi, som er en metode som har gitt meg mange fine fisk. Har alltid med meg kamera på tur og syntes det er deilig å forevige minner gjennom kameralinsa, ikke bare om gigantiske gjedder, men om små øyeblikk og andre opplevelser som man da kan dele med andre.

Vi har enorme fiskemuligheter i Norges langstrakte land, og jeg oppfordrer alle til å ta del av denne fantastiske hobbyen/livstilen, det viktigste er at man har det gøy enten man fisker med langbambus eller kjører trolling med 10stenger, Selv koser jeg meg glugg hvert sekund jeg har ei stang i handa.

Siste innlegg fra Thomas

Femundselva 2.6 kg (film)

23. september 2018

Ørreten som ble landet i Femundselva, var av den livlige sorten! Og her kan man se filmklippet av fangsten:

Les mer

Ny pers i Femundselva!

17. september 2018

Etter en aldeles håpløs sesong med alt for mange nedturer, så smakte det over snittet godt, å få ny perso ...

Les mer

Randselva 2018

14. september 2018

For femte året på rad var det tur for årets høydepunkt igjen… Og på turen nedover ble det mimret fr ...

Les mer

Popper fiske i Mistra…

4. september 2018

I skrivende stund er Mistra stengt, men forrige uke bestemte vi oss for å ta en tur med fokus på Skitter Pop ...

Les mer

En halv meter med Abbor!

28. august 2018

Det er ikke ofte man får abbor på 50cm i Norge. Nå er det andre året på rad jeg er så heldig å kroke en ...

Les mer

Kilos ørreter fra de seneste turene i elva!

24. august 2018

Det har blitt noen fine turer i det siste med flere kilos ørreter. Jeg har hilst på større fisk, men det vi ...

Les mer