Thomas Monsen

Fra Jaren

Utpreget ferskvannsfisker med fokus på de store ferskvanns predatorene Abbor, Gjedde, Asp og Gjørs, men går ikke av veien for å fiske etter andre arter.

Mitt liv som sportsfisker startet i tidlig alder, og kan sies å være den ene store interessen som har fulgt meg igjennom livet. Begynte som mange med fiske etter Abbor og Ørret på hytta sammen med morfar, husker varme sommerkvelder på brygga, små utflukter til bittesmå skogsvann og sprøstekt småabbor til kvelds, gode minner som har gitt meg et godt fundament som sportsfisker i de senere år.

Etter hvert fikk jeg øynene opp for større rovfisker, og ettersom jeg har bodd hele mitt liv på Jaren lå alt til rette for at det var gjedda som ble min fisk nr.1. Utallige timer i ungdomsåra ble brukt på Jarenvatnet både i båt og fra land og flere store gjedder fikk syne innsiden av håvnettet. Metodene var gjerne enkle men effektive nok til at man beholdt interessen og heller tok en fisketur enn en fest.

I voksen alder har metodene utviklet seg og jeg fisker like gjerne på isen som på åpent vann. På isen går det i ismeite etter abbor og gjedde, og når båt sesongen starter i mars kan jeg like gjerne finne på å kjøre trolling etter ørret som spinnfiske på førleksgjedder. Men legger kanskje mest tid på slowtrolling med gummi, som er en metode som har gitt meg mange fine fisk. Har alltid med meg kamera på tur og syntes det er deilig å forevige minner gjennom kameralinsa, ikke bare om gigantiske gjedder, men om små øyeblikk og andre opplevelser som man da kan dele med andre.

Vi har enorme fiskemuligheter i Norges langstrakte land, og jeg oppfordrer alle til å ta del av denne fantastiske hobbyen/livstilen, det viktigste er at man har det gøy enten man fisker med langbambus eller kjører trolling med 10stenger, Selv koser jeg meg glugg hvert sekund jeg har ei stang i handa.

Siste innlegg fra Thomas

Storskreien: endelig er forbannelsen brutt!

16. mars 2019

Jeg har fisket etter skrei i mange år. Den store arktiske torsken som kommer på gytevandring til fiskefelten ...

Les mer

Flatfiskjakt på isen

3. mars 2019

En uke etter årets første isfisketur i Kattfjorden dro vi ut på ny tur, denne gangen til Ramfjorden. Isen h ...

Les mer

Etter ørreten på Mjøsa

28. februar 2019

Den siste tiden har man sett flotte fangster av ørret fra Mjøsa i riksdekkende media og andre fora. Det kan ...

Les mer

Årets første isfisketur ga bra fangst

24. februar 2019

Det har vært veldig lenge siden jeg har fisket, og når muligheten bød seg for isfiske i Kattfjorden forrige ...

Les mer

Deeper Smart Sonar Pro+ ett nyttig hjelpemiddel!

15. februar 2019

Etter å ha brukt Deeper Smart Sonar Pro+ noen turer fra isen noen turer er jeg mektig imponert. Når du førs ...

Les mer

Sjøisfiske

5. februar 2019

Etter flere helger med alt for mange minusgrader og vind, var det endelig en dag med kun 10 minus og 5 s/m vin ...

Les mer