Thomas Monsen

Fra Jaren

Utpreget ferskvannsfisker med fokus på de store ferskvanns predatorene Abbor, Gjedde, Asp og Gjørs, men går ikke av veien for å fiske etter andre arter.

Mitt liv som sportsfisker startet i tidlig alder, og kan sies å være den ene store interessen som har fulgt meg igjennom livet. Begynte som mange med fiske etter Abbor og Ørret på hytta sammen med morfar, husker varme sommerkvelder på brygga, små utflukter til bittesmå skogsvann og sprøstekt småabbor til kvelds, gode minner som har gitt meg et godt fundament som sportsfisker i de senere år.

Etter hvert fikk jeg øynene opp for større rovfisker, og ettersom jeg har bodd hele mitt liv på Jaren lå alt til rette for at det var gjedda som ble min fisk nr.1. Utallige timer i ungdomsåra ble brukt på Jarenvatnet både i båt og fra land og flere store gjedder fikk syne innsiden av håvnettet. Metodene var gjerne enkle men effektive nok til at man beholdt interessen og heller tok en fisketur enn en fest.

I voksen alder har metodene utviklet seg og jeg fisker like gjerne på isen som på åpent vann. På isen går det i ismeite etter abbor og gjedde, og når båt sesongen starter i mars kan jeg like gjerne finne på å kjøre trolling etter ørret som spinnfiske på førleksgjedder. Men legger kanskje mest tid på slowtrolling med gummi, som er en metode som har gitt meg mange fine fisk. Har alltid med meg kamera på tur og syntes det er deilig å forevige minner gjennom kameralinsa, ikke bare om gigantiske gjedder, men om små øyeblikk og andre opplevelser som man da kan dele med andre.

Vi har enorme fiskemuligheter i Norges langstrakte land, og jeg oppfordrer alle til å ta del av denne fantastiske hobbyen/livstilen, det viktigste er at man har det gøy enten man fisker med langbambus eller kjører trolling med 10stenger, Selv koser jeg meg glugg hvert sekund jeg har ei stang i handa.

Siste innlegg fra Thomas

Kveitebonanza under vann

2. oktober 2021

Høstfiske etter havets dronning er spennende, men kan være utfordrende. Det er ikke alle dager at kveita er ...

Les mer

Øyeblikket en håper på!

10. september 2021

For noen uker siden skulle jeg få med sønnen (10år) på en uforglemmelig fisketur, noe han antagelig kun sa ...

Les mer

Ny flott brunørret!

9. september 2021

Det har virkelig klaffet i elva den siste tiden! Mens de fleste bedre fisker ikke ville sitte helt inn tidlige ...

Les mer

Hard satsning ga uttelling!

8. september 2021

Denne helga har jeg stort sett fisket, spist, sovet og fisket mer.. Det tar på å legge bak seg utallige kilo ...

Les mer

En vannvittig morgen i elva!

15. august 2021

Det er utrolig hvor mye fisket kan svinge. Noen ganger er det bare stang ut, mens andre ganger går det på no ...

Les mer

VMC Bladed Hybrid

13. august 2021

Noen ganger kan en liten forandring gjøre stor forskjell. VMC Bladed Hybrid er en treble krok med ett spinner ...

Les mer