Aleksander Degvold

Fra Eidsvoll

Mine første fisketurer var i Sætersjøen i Nord-Odal. Der fisket vi etter små abbor og noen ganger var vi så heldig at vi fikk en ørret. Etter det har fiske interessen vært der.
I 2011 kjøpte jeg meg en båt for å spinn-fiske i Vorma, etter stor-abbor og gjedde. Det var veldig gøy men lysten til å få storørret var alltid tilstede.

På bryggen der jeg hadde båten min i Eidsvoll traff jeg en veldig hyggelig mann som hadde en båt som var fullrigget med trolling utstyr. Han inviterte meg ombord og viste meg åssen alt utstyret funket og fortalte meg åssen jeg skulle fiske etter stor ørreten på Mjøsa.
Etter han var ferdig med å vise meg alt utstyret fikk jeg med meg en wobbler. Fisketuren etter hadde jeg med meg svigerfar og vi skulle prøve etter storørreten på Mjøsa. Da fanget vi en ørret på 4.2kg på akkurat den wobbleren jeg fikk dette, var mitt første møte med stor ørret i Mjøsa.

Nå har båten blitt byttet ut med en større trollingrigget båt og det har blitt mye kontakt med storørret, laks, gjedde og abbor på Mjøsa, Vänern, Storsjøen, Femund, Oslofjorden og Bornholm. Har også blitt en aktiv konkurranse fisker. Med en 1 plass i Raymarine Trolling Cup 2016 med flere gode plasseringer i trolling konkurranser.

Siste inlegg fra Øyvind