En skikkelig slite fisk!

Årets sesong har så langt bydd på langt flere nedturer enn oppturer. Den ene fisken etter den andre, av bedre kaliber, har jeg måtte se gå tapt foran nesa mi gang på gang.

Denne morgen økta var jeg i ferd med å måtte sette på blanke kontoen, i det ett siste kast i enden av dagens strekke, skulle vise seg å gi innsatsen en solid belønningen!

Jeg hadde fisket over dagens siste spot flere ganger, og hadde egentlig gidd opp for lengst. Men i det jeg serverer wobbleren på samme plass som de to foregående kastene, etterfulgt av hurtig innsveiving, så hugger det kraftig til. En solid ørret viser seg til syne, å gjør noen kraftige utras på tvers av elva flere ganger! Jeg har en over snittet utfordrende plass å lande en såpass stor ørret, da det er ett skjær jeg står oppe på, hvor jeg ikke klarer å komme meg ned til fisken. Etter skjæret er det to bitte små lommer før det er ett nytt skjær, der elva renner forholdsvis stridt rundt. Om fisken runder dette, så er det kun ett alternativ, bading! Jeg følger fisken nedover og den passerer de to mulighetene jeg har å håve fisken før skjæret. Fisken steller seg opp i stryket rett ut for skjæret, og jeg kommer meg ned dit jeg også. Nå står jeg med vann til knærne og venter på at fisken skal gjøre ett nytt utras nedover. Da er det bare å kaste seg på elva! Fisken siger overraskende langsomt nedover, og jeg skrur til bremsen i håp om at den skal snu å komme opp igjen. Som bestilt så snur den og kommer langsomt oppover stryket igjen. Jeg har begynt som smått å få troa på at det skal gå, å har gjort klart håva. Jeg får nå øye på fisken, og klarer å tvinge den mot meg og inn i håva. Nå kan jubelen slippes løs, og jeg puster lettet ut. For en nervepirrende kamp!

En release av den våte sorten 🙈

Etter noen bilder og veiing, så får fisken ligge i håva i vannet så den kommer seg. Fisken settes tilbake, og kan gjøre høstens jobb i elva.

Fisken lot seg friste av en Rapala Countdown 7cm i en spennende farge som heter SSH, dette var en ho fisk som veide 3.1 kg.

Det føles uendelig deilig når man endelig kan lykkes, og få lønn for strevet!

Forsatt god fiske sommer til alle der ute🐟🎣

Kommentar