Monsteret i stampen

Norgesrekorden innen rekkevidde

Søndag for et par uker siden tilbrakte Truls, Øyvind og jeg dagen på havet. Store deler av dagen ble brukt til å utforske nye områder, men vi måtte en snartur innom godplassen. Den leverte sin hittil største steinbit noensinne!

Vi liker å utforske nye områder. Det er ikke alltid man treffer med nye plasser, og på søndag var en slik dag. De fem første timene resulterte i en brosme på under kiloen. Ikke akkurat mye å skryte av. Vi har heldigvis flere andre gode steinbitplasser i nærområdet. Den ene plassen er den vi kaller «goplassen». Vi hadde kalasfiske på denne plassen to uker tidligere. Da fikk vi hele 23 gråsteinbit over 10 kg. Toppfisken var 17,2 kg. Det skulle godt gjøres å slå den fisken, men jaggu fikk vi oss ikke en real overraskelse…

De første driftene ga Øyvind to fine fisk der en bikka tikilos-grensa.

Den første fisken var 9,5 kg
Den andre fisken var 12 kg

Vi kjørte flere parallelle drifter over «bolet» uten det store resultatet, men helt på slutten av det ene driftet fikk jeg et voldsomt napp. Det kjentes nesten ut som et bunnapp etterfulgt av noen voldsomme slag.

20-30 lbs stanga fikk kjørt seg.

Da fisken kom sigende opp med åpen kjeft så den helt enorm ut. Da den kom til overflata håvet Øyvind fisken umiddelbart og jeg jubla så høyt at jeg tipper hele Troms og Finnmark fylke hørte hele seansen! Omtrent samtidig som fisken kom i håven løsna jiggen så det var i grevens tid. Vi løftet fisken opp i en stamp med vann. Som bildet viser er dette den mest skånsomme løsningen mtp. fiskevelferd og overlevelse.

Steinbiten i stampen.

Vi skjønte med én gang at fisken var stor, men var den større enn fisken på 16 kg som jeg fikk noen uker tidligere? Vi kjørte båten inn til roligere farvann for å få veid fisken. Vekta viste 18,4 kg. Om vi trekker fra veienettet på 1 kg tilsvarer det en vekt på 17,4 kg. Når fisken ligger i veienettet er fisken rolig og det er også veldig lett å få målt lengden. Den var 112 cm.

Fisken hadde et enormt hau.

Som bildet ovenfor viser hadde fisken et enormt hode. Jeg var overlykkelig over en slik fangst. Fiskeskjelven varte i flere timer. Etter endt bildetaking kjørte vi tilbake til «bolet» før vi slapp fisken tilbake.

Vi kjørte flere drift og fikk opp enda en steinbit over 10 kg.

Øyvind med 11 kilos.

Etter dette kjørte vi tilbake til land og var meget fornøyde med dagens fangst.

To steinbit i overflata.
Release av udyret.

I skrivende stund sitter jeg med over 15 gråsteinbit over 10 kg i år. Kan si meg godt fornøyd med årets satsning.

Mvh. Kim

Kommentar