Shimano Aspire – vår nye favoritt til havfiske

I år har jeg og Øyvind fått gleden av å teste den nye toppmodellen til Shimano, Aspire Braid boat. Jeg har testet 20-30 lbs varianten, mens Øyvind har testet 30-50-punderen.

Shimano Aspire 20-30 lbs under steinbitfiske

Aspire Braid Boat er en tynn, lett og sterk stang til grovt havfiske. Du kjenner selv de minste nappene og den er generelt en veldig behagelig stang å fiske med. Aspire har et meget bra snellefeste og snella sitter limt til stanga. Den er 2-delt og håndtaket er meget behagelig. Det generelle inntrykket er at stanga er en oppgradering i forhold til Shimano Antares. Det skal likevel nevnes at disse to er helt forskjellige stenger. Stanga er utstyrt med Fuji Triangle SiC Braid stangringer som gir minimalt med friksjon på snøret.

Kveite på 31 kg er i andre enden

Vi har som nevnt testet denne stanga gjennom hele våren, sommeren og høsten. Det eneste vi ikke har fått testet denne på er skreifiske, noe vi kommer til å gjøre i vinter. Den første testen kom da vi fisket etter gråsteinbit i vår. Jeg har gjennom min sportsfiskekarriere fisket mye etter steinbit og har brukt et lass med forskjellige stenger til dette. Til gråsteinbit er Aspire 20-30 lbs helt perfekt. Nappindikasjonen er såpass bra at man kjenner de minste nappene, samt at den har en meget kraftig rygg. Stanga veier tilnærmet ingenting og om man parrer den med f.eks. den nye Shimano Tekota A 500 LC så har man en superlett kombo som er morsom å fiske med.

Øyvind kjører kveite med Shimano Aspire 30-50 lbs og en Torium 20 A HG

Øyvind har brukt Aspire 30-50 lbs til steinbitfiske og var også meget fornøyd. Vi fikk en rekke store steinbit på disse stengene og man skal lete lenge etter en mer ideell stang til dette fisket.

Kveitefight på Aspire 30-50 lbs

Under sommerens og høstens fiske etter kveite har vi fått testet stanga skikkelig. Vi har fått en rekke kveiter på stengene og de kan virkelig takle stor fisk.

Den parabolske aksjonen gir en nydelig flex under kjøring av fisk, men stanga har god løftekraft. Stanga er 229 cm lang (7’6) og er godt egnet for trolling med wobblere eller tunge jigger, særlig 30-50 lbs versjonen.

Til meitefiske på dypt vann med moderate søkkevekter er begge stengene velegnet. Man kjenner de minste napp selv på store dyp. 20-30-punderen vil også være et godt valg til meitefiske på grunnere vann.

Om du ser etter en god og robust allroundstang til havfiske kan vi trygt anbefale Shimano Aspire Braid Boat.

Kommentar