Siste ukes ørretfiske kort oppsummert!

Det har blitt noen turer på ørret jakt den siste uka, og forrige Lørdag var det de øvre delene av Mistra som sto for tur. Med godt selskap av Anders og Sander, tok vi iveien utpå kveldingen med godt mot! Vi har pleid og hatt godt fiske dit vi skulle, på denne tiden av året tidligere.

Det skulle allikevel vise seg, at vi skulle få slite denne gangen her. Det ble en del timer med fiske, og noen mindre fisker havnet i håven. Etter nærmere 2 timer hadde vi kveldens første ordentlige kontakt. Det var en fin ørret på 1.2 kg, som lot seg friste av en Rapala Countdown i fargen MN. Det ble knipset noen bilder, før den fikk friheten tilbake 😊

Etter denne fisken, går det lenge uten fiske kjenning for noen av oss. Det nærmeste vi kommer er nok ei gammel håv, som gir en ok kamp ute i stryket 😂

Vi bestemmer oss etter dette å krysse elva, for å avslutte litt nedenfor der vi startet.

Den siste timen lenger ned, opplever vi bra med action, men bare stang ut. Både Sander og Anders er i kontakt med bedre fisker, men det vil seg ikke, og fisken trekker det lengste strået. Selv uten det helt råe fiske, har vi en veldig fin og trivelig tur 😊

Tirsdag blir det en tur alene for meg igjenn. Denne gangen lenger ned i Misterdalen. En kveld med mer action enn sist. Allerede etter få minutter med fiske sitter kveldens første ørret. En fisk som står veldig nært land, og som nok havner i håva, før den selv har merket at det var en wobbler den tok. Denne bikker kiloen med hårfine marginer, og gir en knallstart på en fin kveld i Mistra 😊

Det går en liten time, og jeg kommer til en ny plass i elva. Få kast senere hogger det kraftig til, og tilslaget sitter! En nydelig ørret går høyt til værs flere ganger, før den kjemper imot nedover ifra meg. Jeg ser meg ut ei rolig lomme, inne ved land noen meter nedenfor. Jeg klarer å styre fisken inn, før den glir rolig over håv kanten! En praktfull Mistra ørret på 2.9 kg som blir tatt på en Rapala Shadow Rap Shad i fargen MBS 😁

Ukas siste tur var Torsdag. Denne gangen bestemte jeg meg for å prøve noe høyere opp i elva, enn sist tur. Ved første kast jeg gjør for kvelden, kjenner jeg kontakt med fisk. Den står nesten over på motsatt side av elva for meg. Jeg mistenker at det er en bedre fisk og kaster ett par kast til. Men den vil ikke ta igjenn. Bestemmer meg for å fiske litt oppover, å gi den litt ro, for så å prøve igjenn. Det går nok ikke særlig mer enn ett kvarter før jeg er på samme sted igjenn. Jeg bestemmer meg for å prøve å friste den med noe annet denne gangen, og setter på en Rapala Countdown i fargen TRL. Jeg kaster over elva, og rekker ikke mer enn en runde på sveiva før det smeller til. Denne gangen har fisken bestemt seg, og raser iveien nedover den strie elva med wobbleren i munnen! Jeg løper etter, samtidig som jeg prøver å presse fisken over mot min side av elva. Etter en bit nedover elva, er endelig ørreten på rett side, og jeg kan omsider håve fisken. Nok en nydelig Mistra ørret veiens til 2.1 kg, og etter ett par bilder så er fisken tilbake i elva😊

Det blir ingen flere etter denne, men er uansett utrolig godt fornøyd 😊

Sesongen 2019 har så langt vært helt utrolig. Er utrolig takknemlig for å ha mulighet til å oppleve sånne opplevelser 😊 Og det er helt klart noen hjemme, som fortjener en stor takk for dette 🙏😇

Det ser ut som det blir mer sommer her på Østlandet nå, så da er det bare å ta med seg fiskestanga å prøve lykken.

Skitt fiske folkens 😁🎣

Kommentar