rrem

Ørretdorging

Det blir stadig noen turer ut på Mjøsa for å prøve og lure opp en ørret av forhåpentligvis grovt kaliber. «Pundingen» er målet. Punding er ett lokalt begrep på ørret på 6kg eller mer. Nå skal det sies at «punding» er tatt fra målebegrepet bismerpund som er en gammel måleenhet for vekt og som har variert opp gjennom tidene. Først i 1875 da metersystemet ble innført ble ett bismerpund til akkurat 6kg.

Foreløpig har det blitt greit med fisk. Har vel ett snitt på 3 fisk pr. tur og ca halvparten er over minstemålet på 50cm. Det meste kjøres det catch and release på , men noen blir selvfølgelig med hjem til mat.

De siste turene har jeg dorget med de nye utgavene av Shimano Tekota 600HGLCMA og har ikke noe annet enn lovord å komme med.. Dette er en kommende arbeidshest rett og slett!! Med sin noe mindre profil og nytt materialevalg har den blitt litt lettere ,bremsen er kraftig oppgradert, utvekslingen er bedre +++ Fyldigere evaluering vil komme senere fra en av gutta i teamet.

Skittfiske シ


Kommentar