12+ gjedde på isen er ikke hverdagskost

Etter nok en snøfull vinter med da påfølgende håpløst tungt føre på våre islagte vann, ble det endelig en ismeite tur etter en av mine absolutte favoritter (Gjedda). Denne gull/grønne ferskvannsulven som er opphav til utallige myter, fortellinger og fiskeskrøner.

Dagen starter friskt med ei fin gjedde på 95cm og 7600gr, tror en stund etter kroking at fisken er større, men blir ikke skuffet likevel! En tjukk og god skapning får syne vårsola. Og etter en rask fotoshoot er hun på vei ned dit hun kom fra. Er i grunn fornøyd med dagen nå, Ettersom dette er den eneste seriøse turen jeg har hatt etter gjedde i år er det helt greit med en fisk av dette kaliberet. Men det skulle jo bli så mye mye bedre!

Et par timer senere drar det i vei igjen, et par små pip fulgt av tidenes gjedderun. Fisken går som et uvær. Linetelleren står på 65fot når jeg kommer frem til stanga, noe som jeg sjeldent har opplevd før! Gjør mothugg og kjenner med engang at her er det storfisk på. Og etter en små dramatisk kamp får jeg endelig syne henne over isen! For et dyr!!!

Strøken gjeddemadam. på 113cm og 12080gr

En herlig fisk og ikke minst en milepæl for min egendel! Med denne fisken noterer jeg Nr 20 over 10kg :) Håper på mange flere!

Kommentar