Oppsummering av årets fiskekonkurranser.

Her kommer en lite oppsummering av de få konkurransene man har deltatt på i år.

NM i sjøisfiske er alltid årets høydepunkt for meg. Det er en konkurranse der artsfiske er i fokus, men også stor fisk. Jeg og Kjell stilte som vanlig på samme team. Vi hadde bra fiske hele dagen, kjell hadde litt bedre drag på de største fiskene og fikk både stor hyse, torsk og hvitting. Når dagen var over endte kjell opp på 10 arter og jeg på 11 arter. Dette holdt til sølv i lagkonken, sølv individuelt på Kjell og 5 plass på meg. Jeg ble på delt første plass i artskonken, men Vetle Westli hadde ei litt større hyse enn meg og vant dermed den klassen. Dette er ett arrangement som NKML arrangerer og er noe av det bedre som finnes.

Neste konkurranse på listen var i regi av Namdalseid jeger og fiskarlag. Dette var ett familie arrangement på Meungen og det var moro å se at så mange familier hadde funnet veien ut på isen. 207 deltagere alt i alt. Her ble jeg utfisket av madammen som endte opp med 8 fisk og vant dameklassen. Selv fikk jeg kun 3 fisk men det var nok til å vinne herreklassen. NJFL har virkelig fått til et bra arrangement her og dette blir nok en årlig tradisjon for vår del.

Neste konk på listen var i flotte Lierne. Arrangøren var Sørlikortet og det var lagt tilrette for en konkurranse som gikk over 24 timer. Her stilte jeg og kompis Jan Bjørnar i Team Totsåsrock. Dette ble en krevende konkurranse i brennende solsteik og til tider meget tregt fiske. Men vi klarte å få neste 10kilo ørret med en topp fisk på 2,7kilo. Vi endte opp på 4 plass med konkurransens femte største fisk. Noe vi er fornøyde med, med tanke på at det var 317 deltagere og vi ikke hadde fisket på det vannet tidligere. Vannet vi trollet på heter Lenglingen og er en perle av ett vann med ørret av ypperste klasse. Arrangementet var veldig proft utført og alt var meget godt tilrettelagt mtp på båtutsett og generell info og oppfølging. Det var bemannede stasjoner for kontinuerlig innveiing av fisk. Arrangøren stilte også med frysebokser slik at ikke noe fisk gikk til spille i varmen. Dette er også ett arrangement som kommer til å bli tradisjon for vår del.

Neste konkurranse var i regi av Stjørdal Jeger og Fisk. Flott familiearrangement som ble avholdt på moloen på Stjørdal. Her var det mange barn og SJFF hadde fokus på de denne dagen. Alle barn fikk premie med seg hjem uansett hvordan det gikk med fiske. Tror slike arrangement er med på å rekruttere mange fremtidige sportsfiskere. For min del ble det første plass i herreklassen.

I januar til neste år er det på nytt NM i sjøisfiske. Og man kjenner det skal bli godt å komme seg ut på sjøisen igjen.

Ønsker alle ei god jul og ett godt nyttår 🎅🏻

Tight Lines!

Kommentar