Den perfekte måte å feire farsdagen!

Andre helga i november var det fint vær og jeg, min bror Martin og pappa bestemte oss for å ta en fisketur etter kveita. Denne dagen var det også farsdag – så hva kunne vel være bedre enn en kveite i farsdagsgave, tenkte vi.

Dagene er korte nå for tida, så det gjelder å tenke mest mulig effektiv fisketid, så lite båtkjøring som mulig og være nøye med hvor man velger å fiske. Det er også en fordel at man kommer seg avgårde tidlig om morgenen for å utnytte det første lyset.

En annen faktor som gjorde at både jeg og Martin hadde trua i dag var at jeg hadde fått tak i fersk sild dagen før. Fersk sild er etter min mening det soleklart beste agnet til kveita. Spesielt på høsten kan det være dødelig effektivt.

Kun det beste og sterkeste er godt nok til kveita. Derfor var taklene våre satt sammen av en 9/0 VMC 8357 6X Strong enkelkrok og en 5/0 VMC Tropic Spark Point 7560 treblekrok. Den bakerste kroken legges over ryggen og surres pent med surretråd for best mulig presentasjon.

Det skulle vise seg å bli aktivitet så snart flostrømmen satte inn. Først fikk Martin en kveite under minstemål som ble satt tilbake. Kort tid etterpå sto pappa med stanga i full flex og fisken satte avgårde på et kjapt utras. Etter en liten fight satte jeg kroken i kveita og dro den ombord. Pappa var svært fornøyd over sin nye kveitepers. Nå hadde vi julekveita i boks!

Vi var nå inne i en liten bettperiode, for på neste drift hogg det umiddelbart hos Martin. Nok en fin julekveite kunne landes.

En kort dag på havet hadde resultert i tre kveiter og en fin naturopplevelse. Vi var alle enige om at farsdagen ikke kunne vært benyttet på en bedre måte. Men lite visste vi hva neste helg skulle bringe…

Kommentar