Ny pers i Femundselva!

Etter en aldeles håpløs sesong med alt for mange nedturer, så smakte det over snittet godt, å få ny personlig beste i Femundselva på tampen av sesongen!

Sist jeg var i Femundselva var når sommeren var på sitt varmeste. Men nå var det tid for å gjøre høstens første tur dit. Turen ble brå bestemt godt utpå eftan, og det var bare å hive seg i bilen østover, den halvtimen det tar å komme seg i elva for meg. Jeg hadde på forhånd bestemt meg hvor jeg skulle legge satsningen denne kvelden. Men underveis så var det noe som sa meg at jeg skulle ta en annen strekke, der jeg ikke har vært på ett par år. Så jeg snudde bilen å kjørte tilbake ett stykke, ettersom jeg hadde kjørt forbi den nye spotten… Jeg velger å tro at dette ble ett godt valg!

Jeg hadde ikke mer enn halv annen times fiske før det ble mørkt, så det var bare å komme igang. Strekka jeg skulle fiske på, har ei grunne langt utover, med ei fin dyprenne over mot motsatt side med litt fart på vannet. Jeg fisket en halvtimes tid med noen kontakter, og en 200 grammer i håva. Jeg forsetter oppover, og tester litt forskjellig agn. Jeg har akkurat satt på en Storm 360GT Searchbait 11.5 cm i fargen HDI

Andre kastet jeg gjør skrått oppstrøms for meg, så hogger det skikkelig til. Fisken er veldig sterk og har ett par utras som gjør at jeg skjønner at dette er en bra fisk! Etter hvert får jeg presset fisken ut av stryket og inn på grunna nedafor meg. Men jeg må fortsatt jobbe litt med den for å få den opp til der jeg står, og kan håve fisken! Med fisken i håva skjønner jeg at dette er en solid pers i Femundselva! Fisken veies og måles til 2.6 kg og 62 cm. Det er ikke hverdags kost i Femundselva, selv om jeg vet at de finnes. Men å lure dem er noe annet. Etter noen bilder så settes fisken pent tilbake og jeg er super fornøyd!

Perfekt kroket av en Storm 360GT Searchbait
Ett siste bilde før ørreten får friheten tilbake.

Det er etter dette stille frem til skumringen kommer. Denne gangen går det på en ørret rett ovenfor meg på grunna. Dette er også en forholdsvis sprek fisk som lar seg friste av en Rapala BX Minnow 10 cm i fargen TR. Denne fisken har nok den beste kondisjonen jeg har sett på en ørret i Femundselva. Jeg måler ikke lengden på denne, men den veier 1.1 kg.

En flott plugg!

Det blir noen kast til før mørket kommer for fult. Ikke noe mer å kjenne, men to nydelige ørreter på ca halv annen times fiske kan man så absolutt ikke klage på!

For ordnes skyld, så er ørret fiske i Femundselva kun fredet ifra 15. Mars- 15. Mai. Så her er det mange fine muligheter til å ta seg en tur utover høsten 😊

Skitt fiske folkens!

Kommentar