Randselva 2018

For femte året på rad var det tur for årets høydepunkt igjen… Og på turen nedover ble det mimret fra tidligere års fangster i bobilen som Bjørnar hadde ordnet for annledningen(Takk til Hans!!).

Vi vet det er vanskelig og at man må ha litt stang inn for å få de virkelig store, nettopp dette skulle vi få smake begge sider av.

Vi kom sendt Fredags kveld og skulle bli til Onsdag, elva var relativt liten under hele oppholdet med ganske så mye regn til tider som gjorde at vi fikk litt færre fisketimer enn tidligere.

Første kvelden ble startet sendt og varte til godt utpå natta, vi hadde noen kontakter og Anders mistet en fin en som var høyt i været før den slapp når den traff vannskorpa igjen. Ivrige som vi var fortsatte fiske utover og det skulle betale seg med en fin ørret på 1,6kg på tampen…

Fin ørret første natta…

Denne tok en Skitter Pop i fargen FML og ble avslutningen på første dag, noe vi var godt fornøyd med. Vi visste det skulle regne mye på morgenen etter, så etter en sen natt kunne vi ligge litt lengre.

Med mange timer fiske andre dag skulle det ikke skje noe spesielt før kvelden, men da skulle det til gjengjeld smelle til gangs….

Det var helt på tampen av skumringa før det smeller til og Anders roper at den sitter, med noen voldsomme plask i elva og full bøy på stanga skjønner vi at det er en skikkelig grov ørret. Det blir en nervepirrende kamp i mørket hvor vi får satt hodelyktene på, med glatte steiner og mørkt var det utfordrende, så virkelig godt med kompiser som gjør at vi lander fisken trygt i håva.

Ørreten målte en lengde på 90cm og bukmål til 49, vekta stoppet på 8,2kg!! Denne ble tatt på BX Minnow😉

En drøm i oppfyllelse…

Etter en sånn fisk blir man ganske utladet både fisker og håver, så vi avslutter kvelden fornøyde med litt godt i glasset… Denne fisken var verdt en feiring!!

Dag nr.3 blir det som tidligere nevnt stang ut, til di grader! Inge er i løpet av denne dagen i kontakt med 5 fisker, 3 av dem sitter på og slipper. Første er oppe 2 ganger høyt i været før den slapp, denne får Anders kun Inge’s gloser på film. Dette var også en skikkelig rugg som vi ser alle mann. Det er kort vei fra himmelen til hælvette… Den andre Inge mistet var også av bedre størrelse og kom opp som en rakett før den slapp. Man blir frustrert over gjenntatte tilfeller av mistet fisk, men Inge gir ikke opp og fortsetter.

Vi får en god pause med middag før vi fortsetter efta/kvelds skifte. Og det skal ikke ta lang tid før det er Bjørnar som har har trigget en bra ørret til hugg, den sitter på såpass lenge at Anders har kommet seg opp for å håve, men… NEI!!!! SATAN!!! Bjørnar roper fortvilet ut. Det ville seg rett å slett ikke.

Vi fortsetter turens hittils lengste økt på bortimot 7 timer i strekk den kvelden og det ender kun med enda en skuffet Rønning som har mistet sin tredje for dagen.. Det er lov å være frustrert da. Noen kontakter hadde vi alle som gjør at vi holder ut i så mange timer.

Siste dagen før avreise blir av den kjedelige sorten i forhold til action, men vi gjorde et hedert forsøk. Og med noen lokale fiskere som vi kjenner godt, fikk vi se noen nydelige eksemplarer til på denne tur’n.

Vi vil takke for gjestfriheten og kameratskapet som har blitt gjennom disse årene. Vi føler oss velkomne og dere legger til rette for at vi skal ha det bra! Vi tar av oss hatten for Ringerikes Sportsfiskere!

Sees neste år!

Fiskehilsen fra Inge, Bjørnar og Anders.👍🎣

Kommentar