Fin avslutning på årets Mistra sesong.

Nedre del av Mistra stengte Mandag, så søndag var en kveld som bare MÅTTE tilbringes i elva. Med ett særdeles artig bryllup godt sittende i kroppen ennå, så dro jeg iveien ned Misterdalen. Det skal sies at jeg opp til flere ganger iløpet av kvelden, var inne på tanken at det kanskje hadde vært mer gunstig, med en noe mer lettfisket rute denne kvelden 😂

Det ble en del små fisk de par første timene av kvelden. Og det ble fisket med det meste, for å prøve å finne noe som kunne friste en fin ørret. Jeg fisket over halve av kveldens strekke uten noe action av noe betydning. Kommer så til ei fin strekke med litt roligere stryk, og kaster lenge for å prøve å dekke over strekka. Over mot andre siden av elva, i ett forholdsvis rolig parti så hugger det kontant til. Fisken er sterk og sprek, og hopper høyt i været rett etter at den tar Rapala’n. Etter hard kjøring, så kommer en nydelig ørret til synet og fisken styres greit inn i håva. Det er en skikkelig plugg med nydelige farger. Rapala X-Rap Countdown i fargen TR er agnet som frister denne til hugg.

Fine farger og tegninger.

Fisken settes pent tilbake for å gjøre høstens jobb, og føre sine gener videre.

Det går ikke så lenge før jeg kommer til en fin rolig del av elva. Ett sted det har lett for å stoppe opp fisk, på vei oppover elva. Fortsetter med Rapala X-Rap Countdown, men ikke noe fisk å kjenne. Bytter så over til en gammel Mistra slager. Rapala Countdown 9 cm i fargen MN. Neste kast så sitter nok en fisk. Merker at denne er mindre, og fisken kan greit styres inn i håva. En fin Mistra ørret på 1.1 kg, som får lov til å bli med hjem som mat.

Det har vært en spesiell Mistra sesong, med rekord lav vannføring. Så turene har blitt der etter. Har vært i kontakt med noen ordentlige bra fisker, men i år er det de store som har lurt meg. Men sånn er det noen sesonger. Men trøsten er at man vet at man gjør noe rett, når man får de store til å ta… Turene har uansett gitt noen fine opplevelser, så får vi håpe at både vannføring og storfisk lykken blir bedre til neste år 😉

Takk for i år Mistra!

Kommentar