Mimmis storfangst!

Vi hadde noen dager med fantastisk sommervær og tropehete i Nord-Norge i slutten av juli. Derfor tilbrakte vi hele helga på sjøen og også mandag kveld ble det en fisketur etter jobb. Jeg ble med Marcus, Kim, Mimmi og Sondre ut fra Lauklines med Explore the Arctic. På fredagen hadde jeg fått min klart største sei for året med fisken på 15,75 kg. Planen var å se om det fortsatt fantes flere av disse der ute. Denne gangen var det imidlertid Mimmi som skulle stjele showet…

Utror fra Lauklines Kystferie

Vi kom oss på sjøen i 18.30-tida denne strålende sommerkvelden. Kattfjorden og storhavet lå speilblankt og det var godt og varmt med t-skjortevær hele kvelden. Det skjer ikke ofte her ute!

Vel framme på storseitoppen som hadde levert varene sist var vi spente på om det var noe aktivitet i området. Og det var det. Småseien vaket i overflata og ekkoloddet viste fine registreringer. Sannsynligvis var det mest småsei, men det går ofte stor fisk i nærheten visste vi.

Registreringer på ekkoloddet

Og større sei var det her også i dag. Etter noen runder opp og ned fra bunn fikk Mimmi en flott fisk på rundt 10 kg:

Mimmi med storsei

Det gjorde også Kim.

For egen del var det ikke det helt store, uten at det gjorde noe. Bare det å være ute denne nydelige kvelden og kjenne frisk sjøluft var glede nok i seg selv.

Litt senere på kvelden holdt jeg på å sveive opp nok en torsk da jeg så at Mimmi kjørte fisk igjen. Flere kraftige rykk i stanga og et raskt første utras kunne tyde på at noe større hadde tatt jiggen hennes. Etter hvert ble det bare tyngre og tyngre. Gigantisk sei eller kanskje kveite?

Stor fisk kjøres på den nye Shimano Torium A og en Shimano Speedmaster 30-50 lbs-stang

Etterhvert ble det bare tyngre og tyngre og Mimmi måtte ta i skikkelig for å få løftet fisken. Hun hadde aldri fått kveite tidligere, men dette minnet bare mer og mer om arten. Hun kjørte forøvrig fisken eksemplarisk hele veien til overflata.

Antakelsene våre viste seg å være riktige og en stor kveite kom sigende opp gjennom vannet. Kim sprang etter kveitekroken og Marcus kroket fisken på en sikker måte.

Fisken hadde ikke brukt opp kreftene…

Mimmi ville helst slippe ut fisken igjen, men kveita var stygt skadet, så det lot seg ikke gjøre denne gangen.

Mimmi med kveite på 150 cm
Lykkelig jente med sin første kveite noensinne. Litt av en debut på arten! Gratulerer Mimmi og godt jobba!

Kvelden ble avsluttet med en magisk solnedgang i havet. Nordnorsk sommer på sitt beste!

Kommentar