Årets største og nært N-rek-mål!

Forrige fredag var Kim og jeg ute med Marcus m/mannskap for kvelds – og nattfiske, samt sightseeing på yttersia av Kvaløya. Været var helt praktfullt, det var varmt og lite vind. Utpå kvelden la havet seg som et speil, noe det sjeldent gjør her ute. Etter noen relativt trege timer med lite fisk å få gikk vi til en liten grunntopp som har levert en del storsei i det siste. Det skulle den også gjøre i dag..

Rundt grunntoppen var det overflateaktivitet med sei, men de som var oppe var små. Derfor fisket vi oss oppover fra bunn i etapper. Jeg fisket med en liten Stormjigg da det plutselig ble bråstopp midt i vannet. Stanga sto i full fleks og det hylte fra snella da fisken gikk til bunns. Det ble en skikkelig lang og flott fight på det lette utstyret, som for anledningen var en Shimano Antares DX Spinning med kastevekt fra 14-40 gram sammen med en Shimano Stradic CI4+ 4000 FB. Rett og slett en helt fantastisk kombinasjon som er fjærlett og snella er silkemyk og lettsveivet. Stanga oser av kvalitet og har velkjente små Antares-ringer, spenstig aksjon og masse krefter i bunndelen. En drøm å kjøre fisk på.

Stradic CI4+ er et smykke av en snelle, her ladet med Sufix 832 Meter Multi color 0,28 mm

En særdeles lang fisk kom til syne og jeg kunne konstatere årsbeste på sei.

15,75 kg fordelt på hele 121 cm

Med en lengde på 121 cm var fisken bare en liten centimeter kortere enn gjeldende norgesrekord (som til gjengjeld var i en vanvittig kondisjon). Denne fisken var slank og kunne i god kondisjon veid over 20 kg. Uansett en flott opplevelse, spesielt på så lett utstyr!

Like etterpå kunne Helge rapportere om fisk:

En pen fisk på 14 kg
Fantastisk vær

Takk til Marcus & gjengen for turen!

Kommentar