Ørretfiske i Nordre Renaelva!

Normalt sett så skulle det begynt å blitt bra med rørelse, og oppgang av fisk i favoritt elva vår Mistra, på denne tida av året! Men med 15 mm nedbør siden første halvdel av Mai hos oss, så er det mildt sagt krevende i de mindre elvene nå!

Dermed bestemte Anders og jeg oss for å legge en kveldstur til Nordre Renaelva.

Nordre Renaelva huser store mengder stor Harr og mye fin ørret. Så håpet for kvelden, var å finne noen fine plasser, der vi mente sannsynligheten for å kunne treffe på ørret var grei. Vår første spot var på ett sted der vi har fått noe ørret tidligere, og mener at det må være standplasser for større individer!

Vi startet pent med å kikke over området, og så ut noen fine plasser på strekka. Med vadere på, beveget vi oss pent ut og begynte og kaste. I ei dyp renne over mot andre siden for oss, smalt det på en bra fisk hos meg etter kun noen kast. Fisken var sprek, og etter en grei kamp så håver Anders sikkert kveldens første ørret.

Nydelig ørret tatt Storm 360GT searchbait
Ett raskt bilde før den får friheten tilbake

Vi har noen flere kontakter på samme strekka, blandt annet en større fisk som er så vidt på, helt ute på brekket, men denne fikk være i fred for oss for denne gangen.

Anders i aksjon på en fin plass i Nordre Renaelva

Etter dette så går turen til en ny plass i elva. En plass Anders tidligere har spottet stooor fisk, og vi håper at dette skal være kvelden for å hilse på den…. Vi fisker en god stund uten å kjenne annet enn knott og mygg av en annen verden!! Men plutselig hører jeg det plasker litt ovenfor meg, og Anders har fast fisk! Fisken er helt vill, den plasker og hopper noe voldsomt ei stund. Vi står litt kronglete til, og med trær hengende over oss, så sliter vi litt med å få fisken i håva. Dette er en trill rund ørret på 50 cm, så den er nok gode 1.5 kg.

Nydelig ørret med god kondisjon

Fisken tar en Rapala Shadow Rap Shad, og etter ett raskt bilde settes den skånsomt tilbake.

Vi får en ørret til rett etter dette. Men den er noe mindre.

Da vi begynner føler at knotten er en langt større trussel for oss, enn vi er for fisken, så velger vi å forlate elva!

Takk for oss for denne gang, vi kommer snart igjenn!

Anders og Inge

Kommentar