Antares 50-80 med bra bøy under kveitefight

På jakt etter specimenfisk

Vi hadde en tur til en av langeplassene våre for en stund tilbake. I teorien skulle det være et bra tidspunkt å dra ut dit i begynnelsen av mai. Største langa som er tatt av yrkesfiskerne i dette området er på over 50 kg…

Jeg og Øyvind var ute med Marcus med båten Explore The Arctic. Vi har hatt flere turer ombord her og til sportsfiske er båten optimal. Det var meldt 0 m/s så forholdene lå til rette for en bra dag på havet.

Havblikk på Malangsgrunnen.

I og med at vi fisker såpass grunt til lange så er det ikke alltid nødvendig med tunge søkker og tackler som er gigantiske. Den største langa som er tatt av sportsfiskere på Malangsgrunnen er tatt på Storm GT. Det er også tatt flere på pilk og gummimark, men den mest effektive metoden har vært tradisjonelt agnfiske.

Enkelt slep med enkel-og treblekrok.
Øyvinds tandemtakkel. Enkeltkroken er en VMC  8357 CB 9/0 og treblekroken en VMC  7560 Tropic Spark 5/0

Akkurat denne dagen var langa i det vanskelige hjørnet, antakelig var det på dette tidspunktet litt for tidlig. Vi hadde i tillegg nesten «for godt vær» dvs. nesten ingen avdrift, noe som ikke er gunstig. Men det var jaktende storsei i området, og torsken var selvfølgelig til stede, som alltid.

Øyvind med en storsei.

Jeg fikk opp en kveite av fin størrelse, det er en fangst vi ofte får her ute på Malangsgrunnen.

Kveite på 15,8 kg.

Kveita på 15,8 kg tok på agnriggen min med blodfersk sei.

Vi hadde flere potensielle langenapp, men de ville virkelig ikke ta denne dagen. På vei inn fikk vi besøk av masse hval.

Vågehval og Håja.

Dagen i seg selv var fantastisk, men fisket var generelt litt tregt denne gangen.

Mvh. Kim.

Kommentar