Storkveite og ny båtrekord for Marcus!

Som de fleste sikkert har fått med seg har det de siste ukene vært tropevarme i sør og tilsvarende lavtrykkspreget i nord. Siden 16. mai har det blåst konstant kuling og storm fra sørvest, vest og nordvest og det har derfor blitt lite fiske i det siste. Vi har derimot hatt et par godværsdager mellom lavtrykkene, men de har dessverre havnet på ukedager når man må jobbe. Torsdag i forrige uke var en slik dag: havet la seg endelig flatt og sola skinte. Det kunne ikke fiskekompis Marcus la være å utnytte og han dro ut på tur med gjester i sin nydelige båt (en 10,5 meter lang Kloster Patrol).

Marcus er charterbåtskipper / fiskeguide om sommeren og nordlysguide om vinteren i sitt firma Explore the Arctic. Båtsesongen startet nå i mai og det ble noen fine turer før væromslaget kom. Blant annet har de fått godt med storsei, flotte torsker, steinbiter og flere kveiter. Noen store kveiter har de også mistet. Fra midtveis i måneden har det vært landligge, inntil torsdag. Med seg ombord denne dagen hadde Marcus en familie fra England. En av sønnene i familien, 14 år gamle Anthony fisket med en hel sei og det var på denne at storkveita hogg. Det ble en lang og krevende fight, men både den unge fiskeren og utstyret taklet jobben godt. Utstyret var forøvrig en Shimano Speedmaster 20-30 lbs-stang og en Shimano Torium A 20, ladet med Power Pro Depth Hunter 0.36 mm.

Da kveita nærmet seg båten kunne de se at det var en gigant!

Tim, som er matros ombord, satte kroken sikkert
Unge Anthony på 14 år med sitt livs fisk

Med en lengde på 219 cm var dette ny båtrekord for Marcus & Explore the Arctic! Fisken var særdeles bred (se bilde nr. 2) og i veldig god kondisjon. Den hadde også nydelige tegninger – rett og slett en vakker storkveite. Etter kveitetabellen er en fisk på 219 cm i gjennomsnitt 143,8 kg. Denne var nok trolig enda litt tyngre, 150-160 kg er et mulig estimat.

Siden oktober i fjor har det vært lovpålagt å sette ut igjen alle kveiter over 200 cm. Denne fisken fikk naturlig nok friheten tilbake og den forlot aldri sitt rette element.

Grattis til den unge fiskeren og til Marcus med ny båtrekord! Nå verker jeg bare etter å komme meg ut på ordentlig kveitefiske. Dessverre ser det dårlige været ut til å fortsette framover. I skrivende stund er det øsregn, 4 grader og kuling fra nordvest. Det er bare å smøre seg med tålmodighet.

Kommentar