Sesongstart i Renaelva!!

Kl.04.00 kom Inge på gårdsplassen og vi var klare til å ta årets første tur i elv. Endelig var dagen her, som vi begge har gått å ventet på i lang tid. I bilen ble det mimret om tidligere fangster og turer, men nå var det ny sesong og vi måtte skru ned forventningene.

Fjorårets start for meg… 77cm.
Inge’s monster ørret fra sesongstarten ifjor.

Vi var så spente og klare så kvalmen meldte seg😥 Været var noe kaldt med et par varmegrader, regn/sludd i lufta og grått.

Etter å ha misset på første plassen hvor det sto fiskere, var vi på plass ved elvebredden rundt 05.00.

Første kast… Og første fisk for min del var et faktum. Ingen størrelse å prate om, men morro med årets første, denne tok på Searchbait i fargen Golddigger.

Vi hadde noen flere kontakter med fisk, men ingen som ville være med helt inn til håva. Så vi ble enige om å dra til neste spot🤞

Det skulle vise seg å være et lurt valg og iløpet av en time, halvannen hadde vi nettet rundt 10 flotte ørreter tilsammen. Men de store hadde vi ikke møtt på enda….

Rapala Shadow Rap Shad i fargen RTL

Disse tok på Rapala Shadow Rap Shad i fargen TRL og slageren BX Minnow.

Etter å ha hatt en bra periode, måtte vi bevege oss oppover elva å prøve lykken videre.. Vi tar enda noen nydelige eksemplarer men ingen over kiloen. Begge hadde vært borti større fisk og hatt følgere som vi kunne se🤔 Dagen var enda ung…

Etter noe mat og drikke satte vi kurs mot ny plass igjen. Her skulle vi begge få kontakt med større fisk, men heller ikke her gikk det vår vei…

Dette ble siste spot før vi skulle bli med lokale karer i driftebåt fra Rena Fiskecamp.

Antall fisk på denne tur’n ble langt over forventningene, men de store uteble. Totalt nettet vi over 40 ørreter tilsammen denne dagen og hadde det virkelig spennende til tider, med tydeligere større fisk og hugg. Det var til og med flere tilfeller av dobbelthugg og kjøring av fisk samtidig, og et tilfelle av dobbelhåving!!

Dobbelthugg! Klare for å bli større…
Resultat av dobbelthugg…
Tatt på BX Minnow TR
Countdown 9cm MN.
Nydelig eksemplar!

Shadow Rap Shad i fargen Halloween og TRL, BX Minnow og Countdown MN var blant de woblerne vi fanget mest på. Searchbait’n var i kontakt med flere ørreter…

En utrolig fin dag der de store uteble, men med mange nydelige utgaver av flott Renaelv ørret! Størrelsen på ørretene var fra 6hg til kiloen.

Vi takker for oss og tenker vi er en tur nærmere de store😉

Skitt fiske folkens!

Fiskehilsen fra Inge og Anders 👍🎣

Kommentar