Skreifiske på Malangsgrunnen

For et par helger siden ble det endelig en mulighet til å komme seg ut på skreifiske igjen. Dette er et fiske man ser fram til i lang tid og der mulighetene til å sette nye rekorder alltid er tilstede. Vi hadde planlagt klubbtur i Tromsø Havfiskeklubb lørdag 10/3, der vi tradisjonen tro skulle fiske ombord i den flotte katamaranen til Sørøya Havfiskecruise. Ser man statistisk på det, så vil det å velge ut en vilkårlig dato tilsi omtrent 95% sjanse for avlysning p.g.a. vindforholdene. Det er nemlig så utsatt som man kan få det på Malangsgrunnen. Utrolig nok klaffet det likevel med været denne gangen, det var rett og slett havblikk både på natta og den påfølgende dagen. Klokka 02.00 tøffet vi avgårde fra Tromsø sentrum – mens vi tok en god hvil på sofaene og lugarene ombord.

Jeg sto opp rundt 05.00, da vi hadde ca. en time igjen. Rundt 06.00 var vi på plass på Malangsgrunnen og forholdene var praktfulle.

Skipper Cato tester morrabettet

Det var vanskelig å finne skreien på det første området vi kom til – derimot var det enorme mengder sei her. Sei var vi ikke interesserte i, så vi satte kursen mot et område der det hadde blitt gjort gode fangster dagen før. Vel på plass fant vi de første stimene med skrei over 80-90 meters dyp. Det ble ganske raskt noen fine fangster ombord, men fisket var på ingen måte lett. Fiskene vi fikk spydde opp lodde og det var tydelig at de ikke var i bett, men heller sto og trykket nede ved bunnen. Slik fortsatte det egentlig gjennom hele dagen – det var til dels mye fisk, men de var ikke spesielt interessert i å bite. Men bevares – det ble jo en del fisk likevel :)

Denne fine skreien kunne ikke motstå en Stormjigg i fargen RCW.
Morten fikk en lange. Seinere utpå våren kommer også storlangene opp på veldig grunt vann i dette området
Johannes kjører stor skrei
David fikk på en stor fisk
31,5 kg og kaffetorsk! Gratulerer med ny pers David

30+ er alltid målet når vi er ute på skreifiske og det lyktes denne gangen. Med skreien på 31,5 kg har David fått 30+-fisk på begge de siste klubbturene – på forrige kveitetur i fjor høst fikk han en kveite på 32 kg.

Trond fikk også stor fisk
Ny pers for Trond
Morten kjører stor fisk
Med denne storskreien ble det en flott avslutning på turen.

Takk for turen til skipper Cato, Sørøya Havfiskecruise og alle havfiskere ombord.

Håper på å komme meg ut på skreifiske på Malangsgrunnen så snart som mulig igjen, men værmeldinga for påsken ser dessverre ikke særlig lovende ut. Men ting kan snu og man kan alltids håpe på godvær.

Kommentar