Ørretfiske i elv på vinterføre!

Nytt år er startet, og for et par uker siden fikk jeg abstinenser..

Jeg samlet utstyr, fikk på meg skikkelig med klær å tok tur’n østover til Femundselva.

Fikk høre at det fortsatt var åpent vann, om man gikk ut på isbroene.

Nydelig vintervær…

Temperaturen lå på rundt 9 blå, men ga ikke noe demper på trua. Selvsagt blir det noen utfordringer med is i stangringene og på woblere, men uansett var det å komme seg ut det viktigste.

Det var store mengder snø, så vadere var gull verdt både for snø og overvanning på isen.

Etter å ha prøvd og fuktet relativt mange woblere satte jeg på en av nyheten for året Rapala Shadow Rap Shad i fargen RTL og ikke mange kast senere hadde jeg den første etter… Fikk fort plassert wobleren på samme plass og dermed satt den, ikke noe særlig til hugg men en fin ørret måtte bli med opp for en rask photo shoot😁

Sulten liten rakker

Med sånn respons på denne wobleren måtte den få litt mer svømmetid..

Noen kast og mistet fisk seinere satt den endelig igjen, fortsatt ingen stor fisk men det var igrunn bonus på denne tiden av året.

Klar for å svømme videre

Fiskene tok veldig forsiktig og var nok preget av kaldt vann, og som tidligere erfart var det rolig innsveiving med spinnstop som funka i disse forholdene.

Med kaffe i sekken og gode varme klær ble det en strålende Januar dag med bevegelser i stangtuppen. Det er verdt et forsøk om man syns ventetiden blir lang til ny sesong, og finner ei elv med fiske reglement som gjør det mulig.

Nedtellingen til ny sesong har for alvor startet og i skrivende stund er det i underkant av 3 mnd.til Renaelva åpner.

Skitt fiske folkens!

Anders

Kommentar