GT på Sri Lanka

Mitt livs beste fangster nummer 10

Jeg vil i tiden framover lage en liste over mine topp 10-fangster. Jeg begynner med tiende plass.

Den eneste ikke-norske fangsten på listen er min første GT (Giant Trevally).

Det å fange en GT på overflatefiske var en drøm jeg hadde hatt siden jeg begynte med sportsfiske. Da vi booket turen til Sri Lanka i 2014 var det GT på popper som var hovedfokuset. Det å reise verden rundt for en spesifikk art er litt spesielt, men det er så utrolig verdt det når man etter flere hundre kast endelig får på en GT.

Rigging.

Vi fisket ut fra Kirinda på sydøst-kysten av Sri Lanka. Plassen var kjent som et storfiskparadis for overflatefiske og vi var overveldet av spenning før fisket her. Første fiskedag var alt gjort klart. Poppere var valgt ut, topshot var ferdigknytt og alt av dims var klargjort. Jeg fisket med en 150g blå Komodo-popper. Kanskje ikke den beste popperen sånn generelt (vi var nye på tropisk fiske den gangen) , men jeg fikk til kastinga og poppinga bra etterhvert. Vi hadde ikke fisket i mer enn 15 minutter før jeg fikk første kontakten. Jeg sto oppe i kaste-tårnet i fronten av båten. Det er både fordeler og bakdeler med å stå helt fremme. Man får stå alene og kaste, men bølgene gjør det litt vanskeligere å holde balansen. Jeg så aldri fisken ta, men hogget var eksplosivt. Fisken var stor ifølge Nicholas og selvfølgelig rota jeg det til da jeg skulle sette kroken. Etter dette også kjent som «the catastrophe on the bow». Ergrelsen var relativt stor og jeg var irritert på meg selv. Heldigvis fikk jeg revansje seinere utpå dagen…

Kasting

Vi lå og fisket ved utkanten av et rev og vi hadde hatt null kontakter siden min første fisk noen timer tidligere. Jeg kastet inn i en «baitball» og fikk såvidt startet poppingen før jeg fikk på nok en fisk. Hugget var brutalt, men ikke sammenlignbart med fisken jeg hadde på tidligere. Jeg fikk satt kroken skikkelig denne gangen og kampen var igang. GT’er fighter bra uansett størrelse og de minste fiskene greier å ta snøre på sterk brems. Denne tok noen meter og sto stort sett bare og stanget den resterende del av fighten. Da fisken endelig kom opp til båtripa håvet vi fisken. Den var fint kroket og GT’n var rundt 6-7 kg. En av mine aller største fiskedrømmer var akkurat blitt oppfylt. Det var en følelse av glede og eufori.Etter endt fotosession kunne vi sette tilbake fisken. Det skal nevnes at jeg fikk flere og større fisk iløpet av turen, men denne fisken vil for alltid være den som oppfylte drømmen min.

Min første GT
Min største GT i Sri Lanka

 

Mvh. Kim

Kommentar