Randselva 2017!

Da var det igjenn duket for årets høydepunkt, en 5 dagers tur til Randselva! Vi hadde skrudd ned forventningene betraktelig etter fjorårets tur, med 3 ørreter over 6 kilo. Dette var vårt fjerde år i elva, så vi visste hvor utrolig vanskelig dette kunne være! Og målet for årets tur var å klare å overliste en ørret. Gjengen var den samme i år også, Bjørnar Gunstad, Anders Svalstad og Inge Rønning.

Vi var på plass ved elva ca klokka 16 Lørdag, og rigget camp og fikk etter hvert besøk av de lokale gutta, som vi er så heldige å ha blitt kjent med! Alltid like trivelig å komme til Randselva! Elva var veldig stor etter mye nedbør, noe som bidro til ett ennå mer utfordrende fiske. 

På plass i elva

Ca klokka 18 så var vi i vaderne og klare for ei skikkelig økt. Og vi fisket alle tre i ett utover kvelden, uten særlig med pauser. Klokken blir 21.30 før Inge kroker turens første fisk. Fisken blir først stående stille ute i elva, før den etter litt kommer sigende rolig oppover. Anders står litt lenger opp, å kommer til for å håve fisken. Fisken håves trygt uten dramatikk, og jubelen slippes løs! Ei nydelig nygått Rogne på 73 cm og 5 kg. Etter noen bilder, settes fisken skånsomt tilbake, og vi kan senke skuldrene ett par hakk.

Nygått Rogne på 73 cm og 5 kg
Randselva gull

Fisken lot seg friste av en Storm 360GT searchbait i fargen Golddigger.

Etter en sånn fisk på turens første kveld, var vi igrunn forberedt på litt «tørke», men den gang ei… Det skal ikke bli riktig midnatt engang før Anders roper, DER SITT’N!! Inge står ikke langt unna, å kommer til med håva. Fisken kjøres hardt i mørket, å kommer innover på grunnere vann. Vi får den inn i lyset av hodelyktene, å ser at denne fisken også er av bra størrelse! Men fisken er ikke helt tom av krefter, å skyter fart, men heldigvis rett inn i håva! Nok en nydelig Randselva ørret er sikret å vi er helt i ekstase! Rogna kunne ikke motstå Rapala Shadow Rap Shad i fargen halloween.

Rogne 62 cm og 3 kg
Nydelig ørret!

Fisken måles og veies til 62 cm og 3 kg, før den svømmer ut igjenn i elva for å føre sine storfisk gener videre!

Dag nr 2 startet bra med noen kontakter med fisk. Å midt på dagen plasket det igjenn til hos Anders. Denne gangen en mindre fisk, men en sprek rakker som hoppet høyt i været flere ganger. Denne ørreten på ca kiloen tok en Rapala BX Minnow i fargen TR. 

Fin ørret med nydelige farger
Rapala BX Minnow gjør nok en gang jobben

Resten av turen ble det mye fisking men ingen flere fisker på land. Noen kontakter, men de var nok bare å jaget vekk «inntrengerne». Vi har regnet ut timene vi hadde med effektivt fiske, å har kommet frem til ca 110 timer på tre mann! Så da sier det seg selv, at det er ikke bare å komme til Randselva å hente fisken. Men vi har hatt en super tur, der vi har holdt på med noe av det vi liker aller best. Å fiske! Vi har virkelig kost oss, og nytt både elva og alle de supre folkene, som gjør en utrolig bra jobb for storørret stammen! Det er rett og slett bare å ta av seg hatten!

Takk for oss for denne gang, og vi sees snart igjenn! Bjørnar, Anders og Inge

Feiring av fisk hører selvfølgelig med
Nydelige Randselva

Kommentar