Mine 5 favoritt wobblere, på storørret jakt i elva!

Her kommer mine 5 favoritt wobblere, som jeg bruker mest på storørret jakt i elva! Jeg har plukket ut en farge av hver modell som jeg liker best. Jeg mener at med disse wobbleren i boksen, så er du ett steg nærmere drømme fisken.

Rapala BX Minnow TR

Nr1: Rapala BX Minnow 7 og 10 cm i fargen TR. En flytende wobbler som tåler lav fart og som har en 60/40 rolling/wobling action. Dette er en wobbler jeg har tatt mange store ørreter på. Jeg tar ofte frem denne når det er kaldt vann, og det skal fiskes langsomt.

Ørret 7.5 kg tatt på Rapala BX Minnow TR
Rapala Shadow Rap Shad

Nr2:  Rapala Shadow Rap Shad i fargen ROL. (Denne fargen kommer i 2018) En langsomt stigende wobbler som kan fiskes på vanlig måte eller jerkes. Den stikker nesten 90 grader ut til sidene ved jerking, og stiger langsomt ved spinn stopp. Ved vanlig innsveiving har den en utrolig livlig gange og en høy profil som flasher bra! Denne wobbleren har jeg kun hatt i ca 1 mnd, og har allerede fanget mange flotte ørreter på denne! En rå wobbler med en vanvittig finish!

Ørret 2.7 kg tatt på 2018 nyheten Rapala Shadow Rap Shad

Rapala Team Esko

Nr3: Rapala Team Esko i fargen FBHF. EN flytende wobbler som er laget for å fiskes i rennende vann. Skjeen er formet sånn at den skal tåle høy fart uten å miste sin naturtro gange. Dette er den mest lettfiskede elve wobbleren av alle. Fisk den inn med varierende hastighet, både i grunne og dype elve partier. Når mørket faller på er fargen FBHF ett sikkert valg. Denne danner en fin silhuett i mørket mot en lys himmel. Noe jeg fikk bekreftet en sein høst kveld i fjor, da en nydelig Rogne på 6.5 kg lot seg friste av nettopp denne.

Ørret 6.5 kg tatt på Rapala Team Esko i fargen FBHF
Rapala Countdown i fargen MN

Nr4: Rapala Countdown 7 og 9 cm i fargen MN. En synkende wobbler av balsa tre, med en lokkende wobblende gange. Denne kan fiskes på alle dybder, ved å la den synke før man starter innsveivingen. En wobbler jeg helst tar frem når elva er litt større, da jeg kommer enklere ned dit fisken står når det blir fart på vannet. Countdown ble kåret til best i test av alle wobblere under en stor test som Villmarksliv foretok. Min favoritt farge er fargen MN, som senest i år leverte en praktfull Mistra ørret på 5.4 kg før meg.

Ørret 5.4 kg tatt på Rapala Countdown MN
Storm 360GT searchbait i fargen Wannabe

Nr5: Storm 360GT searchbait i fargen Wannabe. Jada jeg vet, dette er ingen wobbler… Men med fangster denne har levert i år, så kan jeg ikke la den være! En gummi jigg med raslekammer og en utrolig forlokkende gange! Denne har det meste, og er ett agn jeg velger som første valg, der elva er mer stille flytende enn stri. Sveiv den langsomt inn, med små rykk og spinn stopp, og vent på drømme fisken 😉 1. Mai 2017, blir en dag jeg ikke kommer til å glemme, da drømme ørreten i Renaelva hogg på nettopp denne! Den vanvittige pluggen av en ørret veide 7.7 kg! En sesong start av en annen verden!

Ørret 7.7 kg tatt på Storm 360GT searchbait i fargen Wannabe

Her mener jeg man har wobblere, som dekker de fleste forholdene man har i Norske ørret elver. Og farger jeg har hatt veldig god erfaring med! Men for all del, dette er ingen fasit, men erfaringer jeg har gjort meg opp igjennom årene.

Det er fortsatt mange fine fiskedager igjenn av sesongen. Så lykke til alle sammen, og skitt fiske 😀

Kommentar