En havfisker prøver seg på fjellet

De fleste vet at jeg er regelmessig ute på havet og det er også det fisket jeg bruker mest tid på. Jeg er likevel veldig glad i å også gå på fjellet, ikke bare for fiskets del, men like mye for rekreasjonen og fullstendig avslapning. Det blir ikke så mange slike turer i året, men den første uka i juli hadde jeg og mine brødre + Fredrich planlagt en langtur til Finnmark der vi skulle overnatte 4 netter i telt og fiske etter stor fjellørret. Vi hadde gledet oss utrolig til turen, men begynte å ane uråd et par uker før. Det har nemlig vært den kaldeste våren i Nord-Norge siden år 2000, da det har vært minusgrader i hele april, samt en iskald mai. Juni har vært litt bedre, men den første varmen rundt 8. – 9. juni kom i seineste laget. Etter litt etterforskningsarbeid fant vi ut at vannene vi hadde planlagt å gå til i Finnmark fortsatt var fullstendig islagte. Bemerkelsesverdig i dette området i begynnelsen av juli, men sånn var det. Vi måtte dermed se oss om etter alternativer. Det er mange gode vann i Tromsøområdet, men mye var islagt også der, så kursen ble satt mot Nordland. Vi hadde rett og slett lyst på en langtur. Etter langt om lenge var vi framme på et fjellvann som etter sigende skal huse gigantiske ørreter og røyer. Her ble det slått leir og vi hadde 3 overnattinger i telt. Kort fortalt ble det ingen storfisk her. Isen hadde akkurat gått og vannet holdt 2-3 grader i temperatur. Når i tillegg været slo om til skikkelig grått, regn og nordlig kuling bidro det antakelig til lite aktivitet på fisken. Vi fikk litt fisk, men ikke noe i nærheten av det som skulle finnes her. Fine dager var det uansett i fjellheimen med god mat og drikke og trivelig stemning i teltet. P.g.a. de kalde forholdene dro vi ned fra fjellet en dag tidligere for heller å prøve et fjellvann i Tromsøområdet.

Prima kvalitet på fjellfisken

Dagen etter hjemkomst fra langturen hadde vi en flott dagstur i nærområdet. Ørreten var bitevillig og holdt en pen snittstørrelse. Det ble totalt 11 vakre fjellørreter og da er ihvertfall jeg fornøyd.

Martins vakre ørret
Min største

Satser på litt mer fjellfiske i august (om ikke havfisket prioriteres). Med tanke på at mange vann fortsatt har is og at det har vært kaldt i været er nok august tida å satse i år. Men først – noen ukers sommerferie. Her blir det selvfølgelig også fiske, mer om det senere…

Kommentar