Når alt klaffer!

Det jeg synes gjør ørret fiske så spennende, er utfordringene med å lure storfisken på kroken, og ikke minst spenningene ifra hugget til enten fisken eller jeg trekket det lengste strået! I ca 70 % av tilfellene er det fisken som vinner.

Denne turen her ble noe helt annet, å alt skulle klaffe 😀 Hadde fisket ca en time før den første ordentlige ørreten skulle la seg friste, av en Rapala Shadow Rap Shad, i fargen Tropic Ice rigget med VMC Singel inline. Fisken var virkelig sprek og hoppet flere ganger høyt i  været! Etter en fin fight, så fikk jeg lurt fisken inn i håva og den kunne veies til 1.7 kg før den fikk friheten tilbake. 

Deretter gikk det ytterligere ca en time, før neste fisk valgte å ta seg en tur innom håva. Denne var også veldig sprek, med flere friske luftsprang. Ørreten veide 1.2 kg og ble også tatt på Rapala Shadow Rap Shad Tropic Ice rigget med VMC Singel inline. 

Fisket etter dette ei forholdsvis lang strekke, med kun små fisk å få. Det begynte å bli kjølig, så jeg tenkte at det var på tide å avslutte. Men tenkte jeg fikk gjøre ett wobbler bytte og noen kast til. Satte så på Rapala Scatter Rap Jointed i fargen TR.  Å på det første kastet så smeller det til. Ser med en gang at dette er en skikkelig bra fisk, så pulsen skyter i været! Må kjøre fisken ei stund før den legger seg over på siden, å jeg kan føre den inn i håva! En nydelig ørret på 2.6 kg og 60 cm lang 😀 Fisken settes fint tilbake etter veiing, måling og noen bilder.

 

Etter dette er jeg veldig godt fornøyd, å vender nesa hjem. En tur der alt klaffer er ikke hverdags, og jeg glemmer en liten stund alle turene jeg har hatt i elva, der jeg har gått tomhendt og slukøret opp igjenn 😉

Skitt fiske 😀

Kommentar