Oppsummering av Norgesmester natten!

På vei inn etter testfiske samme dag som NM starte var jeg så uheldig å kjørte på et tau. Dette  endte opp med at det ble vann i girolja til motoren, så det ble noen hektiske timer før konkurransestart. Heldigvis fikk jeg tak i delene jeg trengte.  Delene ble byttet og båten var klar til å bli hentet i Eidsvoll da starten gikk kl 17.30 fra Gjøvik.

Under testfiske dagene før NM hadde Arve Rønningen 12 godkjente fisker i båten på vestsiden av Helgøya på stort sett 13cm wobblere. Jeg prøvde å fiske der selv, men det ga ikke noe spesielt med fisk. Derfor bestemte jeg meg egentlig for å fiske østsiden under konkurransen. Da jeg først kom fram til Holmen på Helgøya blåste det så mye at jeg ombestemte meg og fortsatte ned vestsiden. Det tok ikke lang tid før første godkjente fisken var i båten. Heldigvis lå mesteparten av de andre båtene veldig tett inntil land. Dette gjorde at jeg kunne kjøre uavbrutt på 100-180m dybdekanten på kartet.

Fra krokene var i vannet til kl 01.00 plukket jeg jevnlig fisker over konkurransens minstemål på 54 cm.  Dette resulterte i 9 godkjente fisk . Åtte mellom 54-58cm og største på 64cm. Alle fiskene ble tatt på 13 cm wobblere. En wobbler som jeg hadde flere godkjente fisk på var Rapala Husky Scatter Rap i fargen HFSBR og en godkjent fisk på SD fargen.

 

 

En annen som fisket bra var Atle Knapp som hadde 2 utrolig fine ørreter på 79cm (5.9kg) og hele 88cm(8.8kg). Dette er det bare og ta av seg hatten for!. Det er nok mer kilo fisk en det jeg fikk i båten, men siden det er en lengdebasert konkurranse får man bare poeng per cm utifra ett gjennomsnitts k faktor i Mjøsa. Les mer om dette her.

 

Bilder av mine godkjente fisk
54Cm
 
 
 
 

Nå blir det båtpuss og oppladning av batteriene til neste helg. Da er det fiskefesten. Anbefaler alle som har en fiskestang å ta seg turen oppover. Førstepremien er en bil som alle som får en fisk kan vinne! Les mer om dette her.

Kommentar