Sommer, sol og suter


For noen år siden oppdaget jeg gleden med suter fiske. Det som startet med en fisk jeg knapt hadde hørt om endte med en kveld som var morsommere en jeg kunne forestille meg. Suteren er nemlig et fyrverkeri av en fisk! Kreftene til denne fisken overrasker meg like mye hver gang. 

Det fine med dette fisket er at det ikke krever så mye forberedelser. Nå er ikke jeg noen suter ekspert, langt derifra men jeg har funnet ut at mine enkle metoder fungerer for meg og mitt fiske. Jeg benytter meg av 2 enkle metoder. Dupp eller glide søkke. Favoritten min er nok dupp. Det som er viktig er at agnet presenteres på bunn. Suteren går nemlig og «roter» i bunnen på jakt etter mat. Ofte kan man se at sivet beveger på seg eller at det kommer bobler til overflaten. Dette er gjerne et tegn på at Suteren roter rundt på bunn. Som agn bruker jeg stort sett mais men det fungerer nok like fint med mark.  Jeg bruker ganske små og skarpe kroker.  6-8’r kroker har fungert fint for meg, men det er viktig at det er sterke kroker som ikke retter seg ut under belastning. Di siste turene har jeg brukt VMC Mystic Match. Skarpe, sterke kroker som passer fint til dette fisket. Suteren er som nevnt en sterk fisk som ofte søker mot liljeblader og annen vegitasjon der den lett kan sette seg fast så det er en fordel med en god sene som tåler litt. Jeg bruker Sufix super 21 FC i 0,20mm.

Dette er et spennende og visuelt fiske som også passer fint til barn. Dupp fiske er nemlig en sikker vinner hvis man ønsker og få barn interessert i fiske. Og jeg må jo innrømme selv at det er lite som er bedre en og se duppen bevege seg avgårde. Spenningen før man setter tilslaget og får svar på hva som er i andre enden av snøret er like stor for både store og små….

Kommentar