Scatter Rap Husky 13 til laks. 

Etter at jeg og kompis Benny fikk en grov hakalaks under prøvefiske i fjorhøst, var forventningene til Huskyen høye foran årets laksestart i Namsen 1 juni. Det skulle gå to timer inn i sesongen før det hogg til på huskyen og det var en stor laks, men etter ett utras på 15-20meter røyk 0.52 fluorcarbon fortommen rett av på mystisk vis! Vil tro senen gikk rundt krokene på wobbleren og derfor røyk. Første 4 timene på Lilleøen valdet skulle bli rolig og jeg satt bare å gledet meg til å komme opp på Krukåren kl 04. Ny kunde ble med ut og vi rakk akkurat å sette ut alle 3 stengene før det hogg en laks på en håndlagd wobbler som en kompis av meg lager. Laksen krysset over senen til midt-stanga og vaset seg inn i den og når fiskeren skulle gi meg høyre stanga hogg det på den også!! Så en liten stund hadde vi to lakser på, men vi mistet «heldigvis» den som hogg sist :) Etter en kort tur på land og en laks på 4,5kg i hoven, tok vi noen drag nederst på valdet før vi rodde oss opp på toppen igjen. Jeg tullet med kunden og sa at vi kom til å få en laks på første draget over, men det skulle bli på andre draget. Denne gangen hogg det på en Scatter husky 13 i fargene HFGBR. Etter en kort kamp lå en flott laks i håven og kunden hadde rødt kort og måtte gi seg med fiske. 


Dag2 startet litt roligere, men det skulle vise seg att samme wobbler var i støtet da også. På tampen av økta når jeg og kunden var enige om at vi skulle avslutte, hogge det på Huskyen. Etter en frisk og fin kamp lå nok en flott laks i håven :)


På neste økt ville jeg prøve en ny farge på huskyen og denne gangen var det på «siste» draget over elva før vi skulle gi oss, at det smalt på. Ingen kjempe, men en utrolig sterk og hissig laks. Ble ingen poseringsbilde på denne da vi ville komme oss ut på elva igjen. Fargen denne gang var YSH. 

Så langt har både svøm og ikke minst at huskyen tåler tung strøm, imponert meg. Dette er en wobbler man kan justere til alt fra tight gange til søkende vill svøm. Hvordan man justerer den skal jeg komme tilbake på i ett eget innlegg. 

Tight Lines!

Kommentar