Vår og flyndrefiske.

Nå som dagene har blitt lengre og våren er her, er det tid for å fiske etter våre flate fisker.

Dette er morsomt fiske både for store og små. Fisket kan være like bra fra brygge som båt, så dette er fiske for alle. Planen var å ut med båten å driftfiske etter flatfisk, men da både ekkolodd og båtnøkler ble liggende igjen på Stjørdal, ble det bryggefiske. Jeg, Lene og Michael dro ut til ei småbåthavn der vi vet at det pleier å være bra med flyndrer. Håpet var at Michael skulle få seg en rødspette, da han manglet den arten på listen sin. Det skulle ikke gå lenge før Lene fikk sin første rødspette for kvelden. Fin og feit rødspette på kiloen pluss. Like etter på skulle det bli Michael sin tur.

Av kroker bruker vi i hovedsak VMC 8299. Dette er lette og gode kroker som kroker utrolig godt. De korroderer heller ikke, så tacklene varer tur etter tur. Flyndrene liker perler og selvlysende slanger så litt pynt på tacklet skader ikke. Av agn bruker vi kokte reker, sild og makrellstrimler. Jeg og michael testet også ut hver vår Rapala Squall SL40XH/XXH. Dette er ismeitestenger, men de var perfekte til bryggemeite etter flatfisk. Lengden er 105cm. Dette er stenger med trigger og tiltenkt multiplikatorsneller.

I løpet av kvelden ble det 4 fine rødspetter og 15-20 sandflyndrer på oss. Flatfisken gyter i disse dager, så det er viktig å vise måtehold og ikke ta med seg mere fisk hjem, enn den fisken man skal spise. Flyndrene tåler C&R godt, så man kan godt sette tilbake både store og små individer.

Jeg kommer til å poste ett eget innlegg der jeg viser og beskriver mitt favoritt flyndretackle.

Tight Lines!

 

Kommentar