Klargjøring til sesongstart!

Noen har startet sesongen på åpent vann alt, mens for de fleste er sesongen rett rundt hjørnet! Noe av det viktigste for å lykkes med å berge drømme fisken, er å ha sene som holder det den skal. Har du sene ifra en eller kanskje flere sesonger tilbake, så er det absolutt nødvendig å spole på ny nå! Selv bytter jeg minimum til hver sesong start, men som regel oftere. Ikke nødvendigvis pga at senen blir så dårlig, men iløpet av litt bruk, så tar jeg bestandig av de ytterste meterne som utsettes for mest slitasje. Og ofte kan man også slite vekk noen meter. Og det man raskt vil merke da, når det begynner å bli mindre sene på spolen, er at kaste lengden blir vesentlig dårligere! Har du en spole med lite sene på, og du fyller spolen helt opp med ny, så vil du helt klart merke stor forskjell på kaste lengden!

Selv sverger jeg til mono sene ifra Sufix til mitt fiske i elva. Jeg bruker Sufix Duraflex eller Sufix Super 21. Dette er to veldig gode senere med både god brudd og knutestyrke.  Sufix Super 21 har litt mindre strekk enn Duraflex. Skal du fiske der du vet du kan få ørret med litt størrelse, så bruk ikke mindre enn 0.25! Det er fryktelig leit å miste drømme fisken pga at du sliter den vekk!! Selv bruker jeg 0.30.

Da er det bare å hive seg på å bytte sene 😉 Å skittfiske 🖒

Kommentar