En trofast følgesvenn.

DSC_2807

Etter at Deeper kom på markedet, har den blitt en trofast følgesvenn på turer langs elvebredden og ikke minst nå i det siste på isen. Før måtte man bore seg ihjel for å finne igjen grunntoppen eller dyprenna, nå er det bare å legge deeper`en på blankisen, opp med mobilen og så er det gjort. Jeg har testet dette på opp til 30cm stålis og det fungerer utmerket! Eneste man trenger å gjøre er å tømme litt vann på isen før man setter ned Deeper`en.

Det følsomme loddet tar inn selv de minste myshka om man juster følsomheten riktig.IMG_5199

Deeper`en har en oversiktlig og selvforklarende meny som betjenes lett fra din mobil eller nettbrett. Man har fire hovedinnstillinger. Standardmodus, isfiskemodus, båtmodus og GPS-modus ved fiske fra land. Den kommer med to frekvenser 90KHz (Bred stråle) og 290KHz (Smal stråle)

På bilde under ser du «Klassisk» visning til venstre i skjermen og «Dag» visning til høyre. Den har også natt visning. Helt til høyre ser du «vertical flasher». Hovedmenyen er å se i toppen av bildet.

IMG_5209

Jeg bruker mest standardmodus, men vet det er mange som foretrekker isfiskemodus under isfiske, men dette er smak og behag. Nedenfor vises isfiskemodus.

IMG_5210

I hovedmenyen finner man nyheter,været, kart og historikk. I historikken kan man finne tilbake til ekkolodd data fra tidligere turer og ikke minst waypoints. Huggtabellen er en annen moro sak for de som har tro på slikt, selv fisker jeg alt for mye til at jeg tør å se på slike ting :)

IMG_5211

Så for å summere opp, så har nå ekkoloddet blitt «folkelig» og man trenger ikke drasse med seg masse tungt utstyr som 12v batterier, portable ekkolodd og lignende. Alt man trenger er en smarttelefon og en Deeper. Min henger alltid på tursekken og kommer til å gi meg masse moro og ikke minst masse info fra de plassene jeg fisker. For mere info om deeper, sjekk ut: https://deepersonar.com/no/

Tight Lines!

 

 

 

 

 

 

Kommentar