Tackle til ørretmeite fra isen.

Ismeite med agnfisk etter ørret i Norge er ett fiske som blir mer og mer populært.  Her kan man gjøre det så avansert man vil. Fra og la stang med snelle ligge på isen med en pinne som nappindikator til avanserte ismeiteoppsett med tripoder og alarmer. Uansett alt fungerer , å ha agnet i vannet er det som gjelder!

Her skal jeg kort og enkelt fortelle om hvilke tackler jeg bruker til ørretmeite.

Man trenger:

Sene , helst fluorocarbon 0,30-0,40mm alt ettersom hvor stor ørret du tar sikte på.

Krok , treble i størrelse 6 , VMC 8650BZ er perfekt til både en og to kroks tackler.

Svivler,  <10kg

dsc00052

På et to-kroks tackle fester jeg først øverste kroken på sena med en knotless knot

Deretter fester jeg den nederste kroken med en uni knot x antall cm nedenfor alt ettersom størrelse på agnfisk som skal brukes.På agnfisk på 10-15cm bruker jeg 5cm mellom krokene. Mål gjerne for å få det nøyaktig.

I andre enden fester jeg en svivel for å hindre linesurr. Lengden på fortommen bruker jeg la være 30-40cm.

882590-extralarge

På en-kroks tackle knyter jeg på svivel og en VMC 8650BZ treblekrok i  størrelse 6 med en uni knot

dsc00054

TIGHT LINES!

 

 

 

 

 

Kommentar